Zaterdag 20 april 2024

Moeizame overwinning voor FC Twente

Geplaatst op 18 oktober 2015 door   ·   1 Reactie

imageENSCHEDE – FC Twente heeft de thuiswedstrijd tegen NEC moeizaam gewonnen. Na een uur voetbal waarin niets gebeurde zetten de Tukkers aan. Dat leverde een doelpunt op. Peet Bijen tekende voor de enige treffer van de wedstrijd, die in 1-0 eindigde.

Voor rust viel er weinig te beleven inde Grolsch Veste. Dat kwam doordat NEC de ruimtes klein hield, loerde op de counter en het spel volledig aan FC Twente liet. De Tukkers probeerden wel te kansen te komen, maar wisten zich nauwelijks raad met de onwillige tegenstander. Daarbij kwam nog eens dat de ploeg veelvuldig balverlies leed, door onnauwkeurigheid in de passing. Het duurde tot in blessuretijd van de eerste helft voordat er een kans ontstond.Hakim Ziyech schoot hard in, maar zag zijn schot geblokt worden.

Na rust leek het duel op dezelfde wijze voort te kabbelen, totdat trainer Rene Hake, van wie de club vandaag bekend maakte dat hij het seizoen als hoofdtrainer af gaat maken, ingreep. Na zijn dubbele wissel bleek de organisatie bij NEC ineens verdwenen. Doelman Benjamin Kirsten redde eerst knap op een inzet van Thomas Agyepong, maar gaf wel een hoekschop weg. Uit die corner belandde de bal voor de voeten van Peet Bijen en de centrale verdediger schoot hard raak: 1-0. Vervolgens was het spel precies omgekeerd, FC Twente verdedigde en NEC liet eindelijk wat zien. Het bleef bij 1-0, al had Twente geluk, toen Mohamed Rayhi in de slotfase nog de paal raakte.

FC Twente – NEC 1-0 (0-0)
Scoreverloop: 68. Bijen 1-0
Scheidsrechter: Manschot
Geel: Rayhi (NEC)
FC Twente: Drommel; Ter Avest, Uvini, Bijen, Schilder (27. Van der Lely), Mokotjo, Ziyech, Gutierrez (65. Van der Heyden), Olaitan (65. Agyepong), Oosterwijk, Ede.
NEC: Kirsten, Kane (81. Lundholm), Van Eijden, Golla, Woudenberg, Bikel, Breinburg, Ritzmaier (61. Rayhi), Foor, Santos, Limbombe.