Vrijdag 29 maart 2024

Nederlaag onherkenbaar FC Twente thuis tegen RKC: 0-2

Geplaatst op 27 november 2020 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Weinigen zullen het hebben verwacht, maar al was het 0-2 verlies in eigen huis tegen laagvlieger RKC vanavond onverwacht, het was zeker niet onverdiend. Enerzijds speelden de gasten uit Waalwijk domweg beter, anderzijds speelde FC Twente gewoon een dramatische wedstrijd.

De eindstand stond bij rust al op het scorebord. Cyril Ngonge scoorde halverwege de eerste helft de eerste en Finn Stokkers liet even later de tweede in de boeken van deze wedstrijd zetten. Dat zullen velen na het wervelende begin van FC Twente in deze competitie niet hebben zien aankomen. Je kunt je afvragen hoe het zou zijn gelopen als de thuisploeg in de Veste de eerste kansen van de wedstrijd had benut, want die waren wel degelijk voor de Tukkers. Zo schoot het goudhaantje Danilo al vlot op de paal. Ook kreeg Halil Dervisoglu (foto) een niet te missen kans, nou ja, een bijna niet te missen kans, want hij miste wel degelijk.

RKC dicteert de wedstrijd
Vervolgens was het RKC dat het spel dicteerde, met een hoofdrol voor Ola John, die ooit in het shirt van FC Twente speelde en door de Enschedese club werd verkocht aan de Portugese topclub Benfica. Eerst bediende hij Ngonge op maat en die aarzelde niet en schoot op fraaie wijze de 0-1 binnen. Vervolgens maakt Stokkers er nog voor de rust 0-2 van. Bij beide doelpunten zag de defensie van FC Twente er krakkemikkig uit.

Bij rust greep trainer Ron Jans in. Hij haalde de vanavond falende topscorer Danilo uit de ploeg. Ook mochten Zerrouki en Lamprou positie kiezen aan de andere kant van de zijlijn. Het haalde weinig uit, want beter werd het er niet van. Het enige wat de ploeg kreeg was kregeligheid, wat leidde tot onbesuisde acties jegens lichaamsdelen van Waalwijkse spelers.