Zaterdag 20 april 2024

Nederlaag voor beloften FC Twente

Geplaatst op 25 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Jong FC Twente heeft maandagavond een nederlaag geleden tegen MVV Maastricht. Bij rust stonden de gasten op een 0-1 voorsprong, waarna Jong FC Twente al snel in de tweede helft op gelijke hoogte kwam. Het Twentse beloftenelftal probeerde vervolgens door te drukken, maar moest in de tegenstoot de 1-2 incasseren. Dat was uiteindelijk de eindstand.

Het eerste half uur was in het voordeel van Jong FC Twente. De thuisploeg had langdurig het balbezit en nam het heft daarmee in handen. MVV Maastricht stond gegroepeerd te spelen, waardoor het voor de Tukkers lastig was een opening te vinden in de defensie. Het elftal van trainer Jan Zoutman kreeg wel enkele kleine mogelijkheden. Vanuit een scrimmage zag Merlin Schütte een poging rakelings langsgaan en verdween een afstandsschot van Nana Ntuli in de handen van keeper Jo Coppens. Na de eerste dertig minuten veranderde het spelbeeld door een strafschop voor de bezoekers. Een handsbal van Joachim Andersen zorgde ervoor dat Stef Peeters vanaf elf meter MVV op voorsprong bracht. Daarna kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd, maar voor rust leverde dat geen uitgespeelde kansen op.

Jong FC Twente begon ook in het tweede bedrijf met veel balbezit. Het resulteerde al vrij snel in de gelijkmaker van Derre Kwee. De rechtsback kopte een indraaiende vrije trap vanaf de linkerkant bij de eerste paal binnen. Gedurende de tweede helft kreeg Jong FC Twente steeds meer grip op de wedstrijd en moest MVV het vooral hebben van een eventuele tegenstoot. Het grootste gevaar van Jong FC Twente kwam van Tim Hölscher, die de keeper ternauwernood redding zag brengen op zijn vrije trap. Een kwartier voor tijd zette invaller Mark Veldmate de 1-2 op het scorebord door binnen de zestien hard raak te schieten. Jong FC Twente probeerde in de slotfase nog, tevergeefs, de gelijkmaker te forceren.

Jong FC Twente – MVV Maastricht 1-2 (0-1)

Scoreverloop 31’ Peeters 0-1, 54’ Kwee 1-1, 75’ Veldmate 1-2

Gele kaart: Andersen (Jong FC Twente), Hikspoors, Braken, Maria (MVV Maastricht)

Scheidsrechter: Erwin Blank

Opstelling Jong FC Twente: Stevens, Kwee, Andersen, Bijen, Bleker, Tanda (83’ Van der Heyden), Ould-Chikh (46’ Eghan), Ntuli, Oosterwijk (74’ Zschusschen), Hölscher en Schütte.

Opstelling MVV Maastricht: Coppens, Kuipers, Knops, Hikspoors (74’ Vorthoren), Brouwers (85’ Maria), Peeters, Ospitalieri, Moustafa, Smeets, Croux en Braken (74’Veldmate).