Vrijdag 29 maart 2024

Nederlands vrouwenelftal speelt gelijk tegen Brazilië

Geplaatst op 20 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

Worm 375x250 CF4A0717 HoaNIJMEGEN – Het Nederlandse vrouwenelftal heeft vanavond met 0-0 gelijk gespeeld tegen Brazilië. De formatie van bondscoach Roger Reijners met de FC Twente-speelsters Anouk Dekker en Siri Worm wist de nummer 6 van de wereld op een gelijkspel te houden in Nijmegen. Nederland speelde een prima wedstrijd en kreeg een aantal kansen. Aanvaller Vivianne Miedema was in de eerste helft met een kopbal gevaarlijk voor het Braziliaanse doel, maar kwam niet tot scoren.

Ruim 2750 toeschouwers waren bij de wedstrijd aanwezig en zagen onder andere het debuut van de 20-jarige Liza van der Most. In de rust werd Nederlands vrouwenelftal onder 19 gehuldigd. Het team, dat afgelopen juli Europees Kampioen op het EK onder 19 in Noorwegen werd, liep onder luid applaus van het publiek een ereronde.

Reijners vond het een goede en nuttige wedstrijd. ‘Ik ben heel tevreden over de wijze waarop we gespeeld hebben. Een mooi duel voor de meiden zo in het begin van het seizoen. Als je naar het wedstrijdbeeld kijkt hadden we misschien wel meer verdiend.’

Dekker 375x250 CF4A0170 HoaDe wedstrijd maakte onderdeel uit van de voorbereiding op de laatste twee groepsduels in de kwalificatiereeks voor het Wereldkampioenschap 2015 in Canada. Het Nederlands vrouwenelftal speelt op zaterdag 13 september de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Portugal. Deze voorlaatste groepswedstrijd wordt gespeeld in Venlo. Vier dagen later, op 17 september wacht het laatste kwalificatieduel in en tegen Noorwegen. De nummers één van de poule plaatsen zich rechtstreeks voor het WK. De beste vier nummers twee strijden in oktober en november tijdens de play offs voor een plek op dit eindtoernooi. Nederland staat momenteel tweede in de poule.

Foto boven: Siri Worm (rechts) duelleert met een Braziliaanse aanvalster.
Onder: Anouk Dekker (rechts) kijkt de bal na.