Donderdag 19 september 2019
Twentesport

Niveau

Geplaatst op 15 april 2019 door   ·   1 Reactie

FC Twente is dichtbij de titel van de KK-divisie en dat is maar goed ook. Want de deelname aan deze competitie was geen onverdeeld genoegen voor wie dan ook. Allereerst was het spelniveau van de meeste tegenstanders bedroevend en overigens dat van FC Twente zelf ook. Afgelopen vrijdag probeerde na afloop een vaste volger van de club op te sommen hoeveel wedstrijden in het afgelopen seizoen de moeite van  het bekijken waard waren geweest. Hij kwam geloof ik tot twee keer één helft.

Dan de spelers die voorbijtrokken. Er zal hier en daar in de KK-divisie nog wel een talent rondlopen, maar veel zijn het er niet. Ik heb niet alle wedstrijden gezien, maar wat me bijvoorbeeld opviel was het zwakke optreden van de keepers van de verschillende ploegen. Ik denk dat Joël Drommel met afstand de beste doelman van de KK-divisie is en daarmee noem ik dan ook meteen een van de weinige spelers op van de aanstaande kampioen die meekan naar de eredivisie. Doe daar Peet Bijen bij en uiteraard Wout Brama en dan heb je het wel zo ongeveer gehad bij de FC als je kijkt naar eredivisiewaardige spelers. Xandro Schenk en Jeroen van der Lely durf ik haast niet meer aan te prijzen, want ze werden nooit opgesteld. Vooruit, zet ook Aitor erbij. Hij was de laatste weken niet best, maar hij heeft specifieke kwaliteiten die in de eredivisie wellicht nog beter tot hun recht komen. Al met al betekent het wel dat Van Leeuwen nog behoorlijk de markt op zal moeten. Maar dat zal voor de FC als eredivisieclub minder problemen geven.

Dat het spelniveau van de aanstaande KK-kampioen zo laag was, had ook te maken met de vele wisselingen. Je had zelden de indruk dat we zaten te kijken naar een ingespeeld elftal, naar een ploeg die structureel op zoek was naar doelpunten. Vaak leek het los zand en vroeg je je al na tien minuten af wat de plannen waren van de heren trainers.

Sombere conclusies van mij en van velen en daarom is het haast onvoorstelbaar dat de FC zo’n enorme grote, fanatieke aanhang heeft. Afgelopen vrijdag fietste ik weer in een langgerekt peloton van Hengelo naar de Veste. Het was smerig koud, maar iedereen ging weer. Ongelooflijk is het, die trouw en dat doorbijten van al die duizenden. Ze wisten en voelden het hele seizoen dat zij het zo moesten aanpakken. Gewoon elke keer gaan, ook al is het spel niet om aan te zien. Zij waren wel van eredivisie-niveau. Hun beloning is de terugkeer in de Veste van PSV, Feyenoord, Heracles en natuurlijk Ajax, de laatste tegenstander waartegen de FC een magnifiek optreden liet zien. Dat was overigens een bekerwedstrijd, vorig seizoen.
Nu eerst winnen van Ajax TWEE of AZ TWEE en dan terug in de eredivisie. Fijn voor iedereen die bij de FC werkt, maar vooral voor al die duizenden sublieme supporters.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Bert Wijfjes says:

    Goede conclusie Gijs, alhoewel ik niet overtuigd ben van de kwaliteiten van Drommel. Geen uitstraling. Aitor, Smith, Brama en misschien Bijen kunnen mee in de eredivisie. Wie zou jij gaan halen voor volgend seizoen?
Archief