Dinsdag 23 april 2024

Opnieuw gelijkspel voor FC Twente

Geplaatst op 24 augustus 2014 door   ·   2 Reacties

BREDA – FC Twente is er opnieuw niet in geslaagd een wedstrijd te winnen. De ploeg van trainer Alfred Schreuder bleef in Breda tegen NAC op 1-1 steken. FC Twente heeft nu driemaal gelijk gespeeld. Lang zag het er naar uit dat Luc Castaignos matchwinner zou worden. In blessuretijd maakte Adnane Tighadouini uit een strafschop gelijk. De bezoekers speelden 35 minuten met tien man nadat Andreas Bjelland met tweemaal geel van het veld moest.

FC Twente dicteerde de eerste helft met goed, verzorgd voetbal. NAC probeerde wel tegenstand te bieden, maar moest zich door het Twentse overwicht veelal beperken tot counters. Daarbij werd meestal de opnieuw van het Engelse Chelsea gehuurde Kroaat Stipe Perica gezocht.

Al in de openingsfase kreeg FC Twente een serie mogelijkheden de score te openen. Youness Mokhtar, Darryl Lachman en Luc Castaignos (tweemaal) hadden het vizier echter nog niet op scherp staan. Doelman Jelle ten Rouwelaar kon daardoor verder onheil voorkomen.

Na ruim een kwartier was ook de Bredase goalie kansloos. De van Heerenveen overgekomen Hakim Ziyech, die zijn competitiedebuut voor FC Twente maakte, vond met een splijtende pass Castaignos, die prima binnen schoot. Niet zo lang daarna had Ziyech de 0-2 voor het inschieten, maar alleen voor Ten Rouwelaar faalde hij.

NAC kreeg eveneens mogelijkheden. Met name de slim tussen de linies door bewegende Erik Falkenburg was tot tweemaal toe dicht bij de gelijkmaker. De laatste keer vlak voor rust. Oog in oog met doelman Nick Marsman schoot hij hoog over.

Na 10 minuten in de tweede helft moest FC Twente een flinke tegenvaller verwerken. Scheidsrechter Danny Makkelie stuurde verdediger Bjelland na zijn tweede gele kaart uit het veld. Met een man meer voerde NAC met opportunistisch spel meteen de druk op. De snelle Kingsley Boateng onderscheidde zich daarbij op de rechterflank met enkele prima acties.

Echte kansen leverde het Bredase veldoverwicht niet op. De defensie van FC Twente hield de gelederen voor doelman Marsman goed gesloten. Totdat invaller Tim Breukers in blessuretijd Tighadouini binnen de lijnen onderuit haalde en NAC alsnog een zwaar bevochten punt binnen sleepte.