Woensdag 13 november 2019
Twentesport

Overmoed

Geplaatst op 3 september 2018 door   ·   5 Reacties

Ik hoorde de eerste bespiegelingen alweer over een eventueel kampioenschap van FC Twente. Afgelopen vrijdag werd ik na de winstpartij van de FC tegen Roda JC staande gehouden door een verre kennis met de vraag: ‘Weet jij of FC Twente volgend jaar het kampioenschap van de KK-divisie net zo uitbundig wil gaan vieren als zeven jaar geleden het landskampioenschap?’
‘Nee’, luidde mijn antwoord. Ik dacht even dat hij me voor de gek hield. Maar ik proefde al meteen dat er een licht aanvalletje van euforie in zijn stem doorklonk.’
‘Dat weet ik niet’, zei ik onder een opkomend aanvalletje van irritatie. ‘Trouwens, zover is het nog lang niet. De competitie is net begonnen. De FC zit nu nog in de voorbereiding. Ted van Leeuwen tovert dagelijks nog een nieuwe speler uit de hoge hoed. Voor die allemaal ingespeeld zijn en voor ze elkaar begrijpen, zijn we een paar weken verder. Ken je de wet van voormalig Feyenoord-directeur en oud-Almeloër Peter Stephan?’
‘Nee.’
‘Die zei altijd dat je na zes wedstrijden een voorzichtige balans kunt gaan opmaken. Dan heb je drie keer thuis en drie keer uit gespeeld en heb je al een zware en een lichte tegenstander gehad. Wacht dat eerst maar eens af.’

‘Ajax zou het Bayern München van Nederland kunnen worden’, oppert een verslaggever van VI die aan het mijmeren is geslagen na de fijne laatste wedstrijden van de Amsterdammers. Daley Blind zag zichzelf voor het begin van de competitie al gehuldigd worden op het Museumplein. Voorlopig echter staat PSV nog ongeslagen bovenaan.

De Vuelta was pas een paar dagen aan de gang of de eerste bespiegelingen over een topklassering voor de hoog geklasseerde Wilco Kelderman werden in de media al gemaakt. Zelfs zijn ploegmaat Laurens ten Dam zei dat Kelderman de Vuelta kon winnen. Twee dagen later kreeg Kelderman pech en zakte naar de achttiende plaats.

Vorige week bereikte Kiki Bertens de derde ronde op de US Open en ik las de andere morgen dat ze daar in New York kanshebster was voor de titel. Een dag later werd ze uitgeschakeld.

Een paar jaar geleden riep de leiding van FC Twente dat de club aan een opmars bezig is naar de beste 36 clubs van Europa. Anno 2018 voetbalt de ploeg in de KK-divisie.

Dat zelfs hier in het nuchtere Twente de overmoed kon toeslaan. Dat was eigenlijk onvoorstelbaar. Waarom worden we in dit land altijd zo snel overmoedig? Bij de eerste successen zien we al visioenen van praalwagens, bordesscènes en volle pleinen met feestende fans. Het grenst aan arrogantie en misplaatste ijdelheid. Laten we in Twente en in Amsterdam en bij de Ronde van Spanje en op het volgende prestigieuze tennistoernooi en bij andere sportevenementen waar we aan meedoen maar geen kanshebber zijn, niet bij de eerste de beste succesjes denken dat de titel haalbaar is. Doe normaal.

Delen is sportief

Reacties (5)

 1. Jeroen says:

  Ach Gijs, nu loop je al jaren hier in Twente rond, je komt bij Fc uit Enschede en Heracles, dan weet je toch zo langzamerhand met welk volk je bij Fc van doen hebt! Overmoed heeft ze op de rand van de afgrond gebracht, maar ze blijven volharden. Ik heb het hier al vaker geschreven ‘nederigheid’ komt niet in het woordenboek voor bij deze mensen.

  • octo says:

   Ach Jeroen,

   Calimero’s die hebben ook overmoed, en blazen net zo hoog van de toren, waarom moest die paardekop Smit zonodig dat flutstadionnetje uitbreiden, en zielig doen dat Galmelo er geen geld bij wou doen, en moeilijk deed over locatie etc. ze krijgen dat kippenhok het niet eens vol,en dan moeten wij in Enschede nederig zijn, met bijna 30.000 man in de KK competitie, man man, Overmoed heeft 1 persoon gehad en ons aan de afgrond gebracht, maar wij Fans van Fc Twente, zijn gewoon onverslaanbaar, en dat hebben we wel bewezen, dus ga met je halfvolle bakje successupportertjes eens respect tonen, naar de Echte ware supporters.

   • Geurt says:

    En nog maar eens driewerf hulde.

    Zodra Twente de stekker uit de gezamenlijke opleiding trekt valt het kuikennest om.
    FOX trekt straks over een heel seizoen gemeten 2 miljoen Twente-kijkers meer dan de hoeveelheid toevallig voorbijkomende zappers die snel een blik werpen op de duels van de Almeloërs. Zegt gewoon alles. Onvergelijkbare clubs. Helemaal nu Twente in de KKD divisie speelt blijkt hoe nietig Heracles feitelijk is. Smitje zal zich wel zitten opvreten in Zeist.

 2. Jeroen says:

  Ik hoef hier niets meer aan toe te voegen, ik wordt op mijn wenken bediend, het bewijs hoe ze in elkaar zitten lees je hierboven.
Archief