Donderdag 20 juni 2019
Twentesport

Paul van der Kraan straks algemeen directeur FC Twente

Geplaatst op 11 december 2018 door   ·   10 Reacties

ENSCHEDE – Paul van der Kraan wordt de nieuwe algemeen directeur van FC Twente. De 65-jarige voetbalbestuurder komt per 1 april 2019 over van FC Den Bosch.

Van der Kraan wordt de opvolger van interim-directeur Edward van der Veen, die de taken waarnam van Erik Velderman. Eind december verlaat Van der Veen de club. Velderman werd op zijn beurt eerder dit kalenderjaar aan de kant gezet bij de club uit Enschede.

Van der Kraan is al jaren bestuurlijk actief in het betaald voetbal. Hij werd in 2001 Algemeen Directeur van RBC Roosendaal. Daarvoor werkte hij bij RKC Waalwijk en FC Den Bosch. Daarna was Van der Kraan ruim acht jaar Algemeen Directeur bij Vitesse. Begin 2016 werd hij aangesteld als extern adviseur bij Fortuna Sittard. In het najaar van 2017 werd hij benoemd tot Algemeen Directeur bij zijn oude club FC Den Bosch.

Nieuwe directie
Onlangs werd Martijn Hoogstoevenbeld al aangesteld als nieuwe Financieel en Operationeel Directeur. Samen met Technisch Directeur Ted van Leeuwen gaan zij de directie van FC Twente vormen. De statutaire bevoegdheden liggen bij de nieuwe Algemeen Directeur. Daarmee komt tevens een einde aan de interim-periode van de huidige directeur Edward van der Veen. Eind december verlaat hij de club.

Dennis Schipper, lid van de RVC, is blij met de benoeming van Van der Kraan: “Paul is een ervaren professional die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend op bestuurlijk vlak in het betaald voetbal. Hij heeft een scherp financieel inzicht. We denken in hem een sterke en bindende factor tussen zowel interne als externe partijen van FC Twente gevonden te hebben. Paul gaat opereren in een complexe organisatie als FC Twente waar emotie en betrokkenheid een belangrijke plaats innemen. Hij is een groot liefhebber van voetbal, maar kan hier met zijn jarenlange ervaring gepast en professioneel afstand van houden. Promotie naar de Eredivisie en sanering van de schulden zijn twee grote uitdagingen voor de komende periode.”

Bijdrage aan herstel
Paul van der Kraan over zijn nieuwe functie: “Ik kijk er naar uit om bij deze club aan de slag te gaan en wil graag een bijdrage leveren aan het verdere herstel. FC Twente heeft afgelopen jaren flink wat tegenslagen te verwerken gekregen, maar dit jaar hebben de supporters en sponsors laten zien dat dit altijd nog een grote club in Nederland is. Die hartverwarmende steun is uniek en geeft aan wat voor club FC Twente is. Op sportief en financieel vlak zijn er grote uitdagingen, mooi om daarmee aan de slag te gaan. Die klus moeten we met zijn allen klaren. Ik wil mij binnenkort in Twente vestigen en zal op korte termijn nader kennis maken met de medewerkers, supporters, sponsors en andere stakeholders van de club.”

Delen is sportief

Reacties (10)

 1. Piet says:

  Weer een nieuw gezicht in het Enschedese en voor hoelang nu weer. En wat te denken van de vergoeding van deze meneer terwijl de club nog bezig is met betalingen van al die mensen die weg moesten. Och wat maakt het ook uit, de gemeente en sponsoren dekken vast wel de negatieve baten.
  En o ja, de totale schuld van de FC was toch € 40 miljoen? Of zat ik er 10 miljoen naast, kan zomaar zijn.

  • Geurt says:

   Piet, ga onder de douche, schone onderbokse an ‘t gat, koop een paar nieuwe schoenen en solliciteer jij dan eens.
   Dan komt alles goed. Kampioen binnen twee jaar, schuldenvrij en een derde ring op de Veste.
   Kom op Piet, de regio wacht op jou. Topper !

 2. jeroen says:

  Ik denk eerder dat Jan Smit nog even langs komt. Om zijn laatste opdracht te doen, de failliete boedel in beslag te nemen. Wat een grootspraak weer, van een sukkeltje die er nog steeds niet van doordrongen is dat er nog tenminste 40 miljoen betaald moet worden.

 3. Joop says:

  Jongens hou eens op , wie is DE club van het oosten? . Met de beste supporters van Nederland ? Ja juist ……………!! Dus Almelo en omstreken houd aub je mond . Ook al gaan we failliet , zijn we nog steeds de club . En daarna Calimero . 🐥🐣

 4. Jeroen says:

  De beste coke snuivers bedoel je zeker Joop!

 5. Joop says:

  Wees nou niet roomser dan de paus , de snuivers zitten echter bij alle clubs , dus ook in Almelo .

 6. jeroen says:

  Ja kerel jullie home is nog steeds gesloten omdat er teveel limonade werd getapt toch?!
  Hou je mallemoer voor de gek!

 7. Joop says:

  Jeeer(oen), hou nu eens op , je woont toch ook in Twente ? Laten we met z’n ALLEN zorgen dat FCT groot blijft . Kunnen we volgend seizoen weer de derby spelen .😜😀⚽️⚽️😜😋🐣🐣🐣

 8. jeroen says:

  FC groot blijft…..aub niet, de bedriegers verdienen geen krediet meer. Het licht uit doen Joop en stadion ombouwen tot één grote manege. We hebben hier goede ruiters, goede fokpaarden en fokkers en goede parcoursbouwers in de regio. Kortom we hebben alles hier in huis. Bovendien kan het logo bij entré ook blijven hangen.

  • Geurt says:

   Wat een onmeunig dom gelul weer oet Almelo.
   Moeten we van dat Polman winkelcentrum dan maar een fitnesszaaltje maken omdat jullie Arie Boomsma in het nieuwe logo hebben getekend ?
   Arie Boomsma, nooit geweten dat die ook uit Schelfhorst komt. Zó !
Archief