Vrijdag 26 april 2019
Twentesport

PSV – FC Twente 4-2 (3-1) – Analyse door Michiel Teeling

Geplaatst op 26 januari 2016 door   ·   Geen reacties

Felipe Gutiérrez 2015-10-24 FC Twente - PSV (34)‘Het duel tussen PSV en FC Twente as niet onaardig. Twente liet zich van zijn goede kant zien en er vielen veel doelpunten, waardoor ik mij absoluut heb vermaakt. Wat me het meest is bijgebleven is de slachting in standaardsituaties bij de Tukkers.

Twente begon sterk tegen PSV. Dat PSV zo slap begon verbaasde mij niet eens zo, maar dat Twente het zo snel onnodig weggaf wel. De chef standaardsituaties heeft wat te doen deze week. Het is onmogelijk dat dezelfde speler in zo’n korte tijd op identieke wijze scoort. Ik geloof dat Kamohelo Mokotjo bij de tweede treffer bij de sterke kopper Hector Moreno stond. Dat vond ik apart. Helemaal als je weet dat Moreno goed kan koppen. Dat de palen niet waren afgedekt was ook onbegrijpelijk.

Bij Twente vielen twee spelers op die mij nog nooit echt waren opgevallen. Chinedu Ede speelde geen onaardige wedstrijd. Hij was actief en betrokken bij twee doelpunten en Jari Oosterwijk speelde ook niet slecht.

Als je als ploeg twee keer scoort pak je normaal gesproken een punt bij PSV. Maar omdat de treffers zo makkelijk werden weggeven, heeft Twente niets aan het duel over gehouden. Ik denk wel dat de ploeg een goed duel aan het treffen heeft overgehouden. Naast Oosterwijk en Ede vond ik Marsman en Gutiérrez ook goed spelen.’

PSV – FC Twente 4-2 (3-1)

Scoreverloop: 8. Oosterwijk 0-1, 21. Moreno 1–1, 23. Moreno 2-1, 37. Narsingh 3-1, 69. Ede 3-2, 79. Jozefzoon 4-2

Scheidsrechter: P. Van Boekel
Gele kaart: Ede (FC Twente)

Amusementswaarde: 7.5
Man of the Match: Guardado
Sterren: Ede (1 ster)

PSV: Zoet, Brenet, Bruma, Isimat-Mirin, Moreno, Pröper, Hendrix (78. Willems), Guardado, Narsingh (78. Jozefzoon), De Jong, Locadia (83. Pereiro).

FC Twente: Marsman, Ter Avest, Tapia, Uvini, Schilder, Mokotjo, Ziyech, Gutiérrez, Ede (81. Agyepong), Oosterwijk (88. El Azzouzi), Cabral.

Michiel Teeling is commentator namens Fox Sports.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief