Puntendeling in teleurstellende derby Heracles-Twente

Geplaatst op 2 oktober 2016 door   ·   Geen reacties

heracles-twente03ALMELO – De eerste Twentse derby van het seizoen is geëindigd in een gelijkspel. Mateusz Klich bracht FC Twente vanaf elf meter op voorsprong. Samuel Armenteros maakte gelijk. Verdere doelpunten bleven in de wedstrijd vol overtredingen en balverlies uit, waardoor het bij 1-1 bleef.

Nadat de openingsfase nog wel aardig was, verzandde het duel al snel in veel duw- en trekwerk. Beide ploegen waren drukker met onderlinge irritaties uitvechten dan met voetballen. Gevolg was dat het lang duurde voordat de wedstrijd op gang kwam. Scheidsrechter Danny Makkelie zorgde er voor dat de laatste fase voor rust alsnog over voetbal ging. Na eerst een duel te onderbreken en een vrije trap aan FC Twente toe te kennen, gaf hij de Enschedeers vervolgens een strafschop nadat de inzet van Enes Ünal de hand van Mike te Wierik schampte. Mateusz Klich ontfermde zich over het buitenkansje en bracht zijn ploeg op voorsprong.

Nog vóór rust kwam Heracles op gelijke hoogte. Na goed doorzetten kon Samuel Armenteros zijn eerste doelpunt in zijn tweede Almelose periode binnen tikken. De twee doelpunten verbloemden dat de eerste helft een armoedig schouwspel op had geleverd.

Veel balverlies

Na rust trokken beide ploegen de lijn moeiteloos door. Enorm veel balverlies zorgde er voor dat er wel sprake was van strijd en inzet, maar dat er nauwelijks kansen ontstonden. In de laatste fase van het duel waren het de bezoekers die nog zochten naar het winnende doelpunt, terwijl Heracles zich tevreden leek te stellen met een puntendeling. Het verschil maken lukte beide ploegen niet meer, zodat de teleurstellende derby in een puntendeling eindigde.

Heracles-FC Twente 1-1 (1–1)
Scoreverloop: 40. Klich 0-1 (pen.), 42. Armenteros 1-1
Scheidsrechter: D.Makkelie
Gele kaart: Breukers, Te Wierik (Heracles Almelo), Ünal, Celina, Klich (FC Twente)
Heracles: Castro, Breukers, Te Wierik, Pröpper, Duarte (76. Van Ooijen), Armenteros (87. Vermeij), Bruns, Plupessy, Navratil (60. Darri), Kuwas, Hoogma
FC Twente: Marsman, Ter Avest, Thesker, Bijen, Trajkovski, Mokotjo, Celina (59. F.Jensen), Klich, Yeboah (85. Oosterwijk), Ünal Ede (71. Seys)