Maandag 11 november 2019
Twentesport

Pusic moet wijken, namen van Rutten en Steijn genoemd

Geplaatst op 7 mei 2019 door   ·   Geen reacties

nederland, Enschede 21okt2017 Marino Pusic Interim trainer, na het ontslag van Haake als oefenmeester van het eerste, leidde FCTwente naar een overwinning. FC Twente heeft zaterdagavond drie punten gepakt tegen Roda JC 3-0 . In de eerste helft zette Oussama Assaidi de ploeg op voorsprong. Na een overtreding op hem in de zestien nam hij zelf de strafschop. tweede helft verdubbelde Assaidi de score. Van dichtbij schoot de vleugelaanvaller binnen. Tom Boere kopte vanuit een hoekschop op de lat, waarna de bal recht in de voeten van Bijen kwam. Fotografie Cees Elzenga CE20171021

ENSCHEDE – Het naar de eredivisie gepromoveerde FC Twente zal zijn rentree op het hoogste niveau maken zonder de trainer die de club terugbracht naar dit walhalla, want de beleidsbepalers hebben Marino Pusic laten weten dat hij ontslag krijgt. Het plaatst zijn nominatie als beste trainer van de eerste divisie in een merkwaardig daglicht.

Pusic is al zes jaar actief bij de eerste selectie van FC Twente, kreeg vorig jaar de leiding (en een – herzien – tweejarig contract) toen de club zich na René Hake ook ontdeed van trainer Gertjan Verbeek en aan degradatie niet meer was te ontkomen. Hij slaagde er – ondanks een kwalitatief mindere selectie en financiële zorgen – in één seizoen terug te keren op het hoogste niveau.

Pusic lag echter niet goed bij een aantal bestuurders/beslissers, bij sommige spelers en bij een paar volgers van de club. Dat lijkt hem nu noodlottig te worden. Ondertussen zingt de naam van ex-trainer Fred Rutten alweer rond, al wordt ook de naam van Maurice Steijn in de vergaderkamers en catacomben genoemd. Steijn, die momenteel oefenmeester van VVV is staat trouwens ook bovenaan de lijst van PEC Zwolle. Als het een paar cent mag kosten, kan Rutten technisch directeur/clubcultuurbewaker worden met Steijn als verantwoordelijk oefenmeester.

FOTO: Cees Elzenga

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief