Ruime zege voor FC Twente in diepe zuiden bij Roda JC

Geplaatst op 17 maart 2017 door   ·   Geen reacties

KERKRADE/ENSCHEDE – FC Twente heeft de uitwedstrijd tegen Roda JC vanavond met overtuigende cijfers gewonnen. Voor rust scoorde Fredrik Jensen twee keer. Na rust zorgde Enes Ünal met de 3-0 voor de definitieve beslissing.

De eerste fase van de westrijd was dusdanig, dat het een kwestie van tijd leek voordat Roda JC de score zou openen. De Limburgers kregen een aantal kansen en FC Twente mocht zich gelukkig prijzen dat Nick Marsman een sterke wedstrijd keepte en de nul vast wist te houden. Hij hield eerst Mitchel Paulissen en daarna Dani Schahin van scoren af. Toen de Limburgse storm ging liggen, sloeg Fredrik Jensen toe uit de eerste serieuze aanval van de Tukkers. De Finse middenvelder troefde tegenstander Frederic Ananou op fysieke kracht af en tikte de bal daarna beheerst in het Limburgse doel, 0-1.

Roda JC kreeg opnieuw de beste kansen, maar Schahin en Rosheuvel bleven de mogelijkheden missen. Jensen sloeg vlak voor rust nogmaals toe, waardoor FC Twente prettig ging rusten. Na rust zocht Roda nog nadrukkelijker de aanval, maar bleven echte mogelijkheden uit. Een kwartier voor tijd scoorde Enes Ünal vanuit de omschakeling de 0-3 en was het duel definitief beslist.

Roda JC–FC Twente 0-3 (0-2)
Scoreverloop: 30. Jensen 0-1, 43. Jensen 0-2, 77. Ünal 0-3
Scheidsrechter: C.Bax
Toeschouwers: 13.221
Opstelling Roda JC: Van Leer, Milec, Kum, Ananou, Verboom (64. El Makrini), Gjnatic (71. Papazoglou), Auassar, Ajagun, Rosheuvel, Paulissen (71. Van Velzen), Schahin.
Opstelling FC Twente: Marsman; Ter Avest, Andersen, Thesker, Trajkovski; Van der Lely, Mokotjo, Klich; Ede (50. George), Ünal, Jensen (75. Yeboah).