Woensdag 24 april 2024

Ruime zege voor Jong FC Twente

Geplaatst op 29 september 2014 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Jong FC Twente heeft maandagavond de Jupiler League-wedstrijd tegen Fortuna Sittard met een ruime zege afgesloten. In De Grolsch Veste won de ploeg van trainer Jan Zoutman met 3-0. De Twentse goals werden gescoord door Shadrach Eghan, Felitciano Zschusschen en Jari Oosterwijk.

Jong FC Twente begon sterk aan de wedstrijd. Met goed combinatiespel wist de ploeg van trainer Jan Zoutman het spel naar zich toe te trekken. Dat leverde een aantal mogelijkheden op voor Bilal Ould-Chikh en Felitciano Zschusschen. Na achttien minuten was het Shadrach Eghan die de score opende.

Na rust had Fortuna Sittard meer de overhand. De Limburgers zochten de aanval, maar kwamen nauwelijks tot kansen. Een kwartier voor tijd zorgde Felitciano Zschusschen voor de beslissing, door uit een pass van Nana Ntuli de 2-0 binnen te schieten. Na een uitbraak van Fortuna oordeelde de scheidsrechter dat Peet Bijen een overtreding beging op Limburgse aanvaller en kreeg daarvoor de rode kaart. Vrijwel direct daarna scoorde invaller Jari Oosterwijk de 3-0. Schütte zette de aanval op, uit de kluts kwam Oosterwijk in vrije positie in balbezit en schoot raak.

Jong FC Twente – Fortuna Sittard 3-0 (1-0)
Scoreverloop: 18. Eghan 1-0, 75. Zschusschen 2-0, 89. Oosterwijk 3-0