Donderdag 25 april 2019
Twentesport

SC Heerenveen – FC Twente 1-3 (1-1) – Analyse door Gerrit Megelink

Geplaatst op 8 februari 2016 door   ·   1 Reactie

Bruno Uvini 2015-10-24 FC Twente - PSV (122)‘FC Twente won zaterdag het eerste uitduel van het seizoen. Een mooie zege, maar het had net zo goed een overwinning voor Heerenveen kunnen worden. Tactisch gaat er nog veel mis bij Twente.

Waar ik mij elke wedstrijd over opwindt, zijn de inspeelpasses van Nick Marsman op verdedigers die half in de dekking staan Dit gaat zo vaak mis. FC Twente heeft met Ziyech, Gutiérrez en Uvini een sterke as, maar met wat tactische coaching zou Nick Marsman die as versterken. Door dat soort passes, maakt hij het defensie moeilijk. Ook het hoge druk zetten op de doelman van de tegenstander is onhandig. Twente moet het veld juist compact houden, in plaats van zo lang maken.

Ik vind het ook jammer dat Thomas Agyepong nooit speelt en Chinedu Ede wel. Twente heeft snelle speler nodig voorin. Ede is een voetballer die in een eigen cirkel blijft spelen. Agyepong speelt als Rene van de Kerkhof vroeger. Daar heeft Twente meer aan.

Hakim Ziyech haalde na zijn treffer uit naar het publiek van Heerenveen. Ik kon het wel deels begrijpen, maar met een sterke trainer had hij dat natuurlijk niet gedaan. Ook de manier waarop hij spreekt in interviews. Met zijn klasse bepaalt hij volledig zijn eigen stijl binnen de club. Hij zegt wel dat hij zich veel aantrekt van de trainersstaf, maar het interesseert hem allemaal geen reet. Zolang hij echter presteert, maakt niemand het uit.’

Niet alleen om zijn goal was Bruno Uvini de beste man op het veld. Ik vind het echt een onderschatte speler. Samen met Ron Vlaar vind ik hem de beste centrale verdediger van Nederland. Het is geen blabla-figuur en er zit een goeie kop op. Daarnaast laat hij Joachim Andersen naast hem ook veel beter voetballen.’

SC Heerenveen – FC Twente 1-3 (1-1)
Scoreverloop
: 13. Veerman 1-0, 40. Uvini 1-1, 89. Cabral 1-2, 90. Ziyech 1-3.

Scheidsrechter: Higler
Geel: Marzo (Heerenveen) Andersen, Schilder (Twente)
Rood: Van Aken (69min.)

Amusementswaarde: 7.5
Man of the Match: Uvini
Sterren: Uvini, Gutiérrez en Ziyech (allen 1 ster)

FC Twente: Marsman; Ter Avest, Uvini, Andersen, Schilder; Mokotjo, Ziyech, Gutierrez; Ede (80. Agyepong)., El Azzouzi (90. Zawada), Cabral.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Geurt says:

    Naast de linke inspeelpasses van Marsman, valt ook te denken aan de vangballen, de timing, het klem(los)vast hebben en het niet gebruiken van de vuisten. En het kapsel, eventueel.
Archief