Schreuder: ‘In dit soort topwedstrijden zie je goed waaraan we nog moeten werken’

Geplaatst op 18 oktober 2014 door   ·   1 Reactie

schreuderENSCHEDE – De eerste helft van de topper FC Twente-Ajax was de thuisclub sterker, na de rust was Ajax beter.  Twente speelde de eerste 20 minuten heel goed. Veel druk, sterk positiespel, switchende aanvallers en middenvelders, kortom Ajax liep erachter aan. De landskampioen kwam echter daarna steeds beter in de wedstrijd. Met de 1-1 eindstand konden uiteindelijk beide trainers vrede hebben.

‘FC Twente begon goed. De ploeg was fel en wij niet’, zei Frank de Boer na afloop. ‘We waren steeds een stapje te laat, hadden geen rust, ook al omdat FC Twente bleef dreigen. We werden wel wat beter, maar speelden heel slordig. Na de rust kwamen bij goed terug, scoorden 1-1 en grepen we Twente bij de strot. Dat leverde een paar kansen op. Ik ben blij met ons spel van de tweede helft en kan leven met de 1-1, hoewel ik het beschouw als twee verliespunten.’

Gastheer Alfred Schreuder (foto) had hetzelfde geconstateerd en wees erop dat de manier waarop Twente speelde, veel kracht kostte. ‘Daardoor speelden we in de tweede helft niet goed, gaven we geen druk meer en leden we veel balverlies. In dit soort topwedstrijden zien we waaraan we nog moeten werken. Ik ben ook niet tevreden met 1-1. Het punt dat we eraan overhouden, is verdiend.’