Donderdag 25 april 2024

Sensationele overwinning voor FC Twente

Geplaatst op 2 april 2016 door   ·   Geen reacties

Hakim Ziyech - hoa - 2014-09-21-Heracles - FC Twente - hoa - 1-4 - (160)TILBURG – FC Twente heeft op sensationele wijze gewonnen van Willem II. Al na 18 seconden stond het 1-0, nog voor rust werd het 2-0. Na rust werd die achterstand omgebogen in een overwinning door twee treffers van Hakim Ziyech (foto) en een van Chinedu Ede.

Wie de eerste helft van Willem II zag zal zich nauwelijks voor kunnen stellen dat de wedstrijd alsnog volledig zou kantelen. Nadat de Tilburgers al na 18 seconden op voorsprong kwamen door Erik Falkenburg leek het er lange tijd op alsof FC Twente een volledige offday had. De ploeg grossierde in balverlies en had veel moeite met het opportunistische spel van de Tilburgers. Toen Lucas Andersen de stand op 2-0 bracht leek het duel al voortijdig beslist en meer doelpunten slechts een kwestie van tijd.

Na rust was er de onverwachte aansluitingstreffer van Hakim Ziyech, die een als voorZet bedoelde vrije trap in het doel zag verdwijnen. Vervolgens bleek Willem II volledig van slag. De ploeg zakte als een kaartenhuis in elkaar en FC Twente rook bloed. Na een schot van Ziyech maakte Chinedu Ede gelijk. Daarmee was de jacht nog niet beëindigd, want FC Twente wilde de volledige buit. Dat de winnende treffer er ook kwam was te danken aan Hakim Ziyech. Met het oog van een timmerman, die perfect de maat kan schatten en een fluwelen voet krulde de sterspeler van de Tukkers een vrije trap of magistrale wijze in het doel.

Met de 2-3 was de houdini-act voltooid en FC Twente op wonderbaarlijke wijze ontsnapt aaneen zeker lijkende nederlaag. Daarmee gaf de ploeg opnieuw het signaal af dat wat er buiten het veld ook gebeurt, het geen vat heeft op het spel. Het hoopgevende spel zal voor de fans in de bange tijden een verademing zijn.

Willem II – FC Twente 2-3(2-0)

Scoreverloop:1. Falkenburg 1-0, 42. Andersen 2-0, 57. Ziyech 2-1, 73. Ede 2-2, 79. Ziyech 2-3
Willem II: Lamprou, V.d. Struijk, Wuytens, Peters, Joppen (84. Abubakar), Ojo, Falkenburg, Achenteh, Van der Velden, Andrade (77. Braber), Andersen.
FC Twente: Marsman, Van der Lely, Andersen, Uvini, Schilder (75’ Thesker), Mokotjo, Ziyech, Gutierrez, Ede (75. Børven), Zawada (87. Hölscher), Cabral.