Sensationele zege FC Twente in het hoge noorden

Geplaatst op 21 augustus 2016 door   ·   Geen reacties

GRONINGEN – FC Twente heeft de uitwedstrijd tegen FC Groningen op sensationele wijze gewonnen. Voor rust kwamen de Tukkers op een 0-3 voorsprong, door drie doelpunten van Enes Ünal. Na rust kwam Groningen op gelijke hoogte. In blessuretijd zorgde Jari Oosterwijk ermet de 3-4 voor dat FC Twente alsnog won.

Halverwege leek het duel tussen de twee ploegen die na twee wedstrijden nog puntloos waren wel beslist. Enes Ünal had drie keer gescoord en FC Twente overklaste FC Groningen. Daarmee leken de Tukkers op weg naar een mooie overwinning.

Na rust werd alles anders: FC Groningen speelde een soort alles of niets, in de wetenschap dat het niks meer te verliezen had.

Mahi scoorde al snel de 1-3 en het thuispubliek, dat halverwege nog een luid fluitconcert liet horen, ging weer vol achter de ploeg staan. FC Twente liep achteruit, terwijl trainer Rene Hake de ene na de andere verdediger in het veld bracht.

Die defensieve houding werkte averechts, want Idrissi en Hoesen brachten de stand op 3-3 en Groningen leek op weg naar de sensationele zege. Vanuit de omschakeling was het invaller Jari Oosterwijk die diep in blessuretijd scoorde en zo zijn ploeg alsnog de overwinning bezorgde, ook een sensationele.

FC Groningen – FC Twente 3-4 (0-3)
Scoreverloop: 23. Ünal 0-1, 36. Ünal 0-2, 39. Ünal 0-3, 51. Mahi 1-3, 69. Idrissi 2-3, 85. Hoesen 3-3, 90+2 Oosterwijk 3-4
Opstelling FC Groningen: Padt, Antonia (46. Van der Laan), Hateboer, Memisevic, Davidson, Bacuna, Drost (59. Linssen), Tibbling, Idrissi, Van Weert (68. Hoesen), Mahi.
Opstelling FC Twente: Marsman, Ter Avest, Andersen, Bijen, Trajkovski, Mokotjo, Ziyech, Thesker, Yeboah (89. F. Jensen), Ünal (71. Oosterwijk), Ede (77. Katsikas)