Woensdag 17 juli 2019
Twentesport

Sparta-Twente, echt een wedstrijd voor Fred Friday

Geplaatst op 7 februari 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Fred Friday is vandaag speelgerechtigd verklaard en kan dus, als trainer Mario Pusic wil, morgenavond op Het Kasteel al de kleuren van FC Twente dragen tegen Sparta. Friday heeft in verleden bij de Rotterdamse club gespeeld. De nieuwbakken Tukker, die zegt in Enschede uit te kijken naar een woning, ziet ernaar uit.

De 23-jarige Nigeriaan begon zijn Europese voetbalcarrière bij het Noorse Lilleström, op 16 en 30 september 1997 in een historisch duel voor de Europa Cup nog de tegenstander van FC Twente. Die club is nu zijn huurbaas voor de rest van dit seizoen.

Friday vindt het altijd leuk om tegen een oude club te spelen, maar het brengt, zegt hij, voor hem geen bepaald sentiment met zich mee. Het maakt hem niet uit wie de tegenstander is, als hij maar kan spelen, dat is voor hem op dit moment het belangrijkste. Sterke of zwakke punten van Sparta kan hij, helaas voor Twente, niet noemen omdat het een ander team is dan in de periode dat hij er zat.

Friday heeft van jongs af aan gevoetbald en wilde altijd al profvoetballer worden. Toen hij in 2013 werd gescout in Nigeria, heeft hij er geen moment over getwijfeld om naar Europa te gaan en emigreerde hij in zijn eentje naar Noorwegen.

Didier Drogba is altijd zijn favoriete speler geweest. Diens personality in en buiten het veld spreekt hem enorm aan. In het veld is hij vooral onder de indruk van Drogba’s kracht en instelling.

Een mening over zijn sterke en zwakke punten laat Friday graag aan anderen over. Waar zijn toekomst ligt, is nog ongewis, maar zoals hij er nu tegenaan kijkt, gaat hij ooit terug naar Nigeria. Voorlopig is hij op zoek naar een een woning in Enschede, waar hij hoopt bij te kunnen dragen aan de fel begeerde promotie van FC Twente. Samen met Sparta? Waarom niet?

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief