Donderdag 18 april 2024

Teleurstellend FC Twente gaat onderuit bij NEC

Geplaatst op 26 november 2016 door   ·   Geen reacties

NIJMEGEN – Een teleurstellend FC Twente heeft de uitwedstrijd tegen NEC verloren. Bij 2-0 scoorde Enes Unal tegen. Bij 3-1 bracht een eigen doelpunt de spanning Terug. Het bleek onvoldoende, want ondanks een aandringend Twente bleef NEC in de slotfase overeind en wonnen de Nijmegenaren met 3-2.

Het duel met NEC leek het eerste deel van de wedstrijd een kopie te worden van de wedstrijd FC Twente-FC Utrecht van afgelopen week. De Nijmegenaren hadden hun huiswerk goed gedaan en lieten het spel aan FC Twente. Een logische beslissing, want hoewel de Enschedeërs een betere ploeg hebben, is de afgelopen periode wel duidelijk geworden dat het niet lukt om zelf het spel te maken. Dat bleek ook tegen NEC; enorm veel balbezit, maar het leverde niets op. Na bijna een half uur kwam NEC onverwacht tegen het spelbeeld in op voorsprong. Jay-Roy Grot wist keeper Marsman met een mooie schuiver te verslaan. Toen Grot nog geen tien minuten later, via het been van Thesker, opnieuw raak schoot, was duidelijk dat het een lastige avond voor Twente zou worden.

Na rust begon FC Twente sterk aan het tweede deel van het duel. Het leverde via Unal de aansluitingstreffer op. Even leek de wedstrijd te kantelen, maar toen Dario Dumic de 3-1 scoorde was de wedstrijd gespeeld. Een eigen doelpunt van Dyrestam bracht de spanning nog even terug. FC Twente viel fanatiek aan, maar was niet in staat alsnog op gelijke hoogte te komen.

NEC – FC Twente 3-2 (2-0)
Scoreverloop: 27. Grot 1-0, 35. Grot 2-0, 51. Ünal 2-1, 59. Dumic 3-1, 79. Dyrestam (e.d.) 3-2.
NEC: Delle, Dyrestam, Dumic, Golla, Fomitschow, Bikel, Breinburg, Von Haacke (67. Kadioglu), Grot (67. Buwalda), Mayi (84. Owusu-Abeyie), Rayhi.
FC Twente: Marsman, Ter Avest, Bijen, Thesker, Van der Lely, Mokotjo, Celina, Klich, Yeboah (46. Seys), Ünal, Ede (72. Oosterwijk).