Donderdag 14 november 2019
Twentesport

‘Teruggekeerde’ Darryl Lachman wil een zekere indruk blijven maken

Geplaatst op 2 november 2014 door   ·   Geen reacties

Lachman2ENSCHEDE  – FC Twente versloeg zaterdagavond SC Heerenveen met 2-0 in een wedstrijd die niemand lang zal bijblijven. Lichtpuntje aan de kant van de Tukkers was de prima spelende Darryl Lachman. De verdediger die afgelopen zomer overkwam van PEC Zwolle verving Andeas Bjelland en hield zich keurig staande. ‘Lekker dat je een basisplaats krijgt en vervolgens de nul houdt als defensie’.

Lachman blonk de eerste seizoenshelft afgelopen jaar uit in Zwolle en verdiende daarmee zijn transfer naar Enschede. Ron Jans gaf destijds zelfs aan dat de verdediger niet zou misstaan in Oranje. De eerste wedstrijden in het rood van FC Twente had de mandekker, die de jeugdopleiding van FC Groningen doorliep, het echter lastig. Met gevaarlijk balverlies en foute passes was hij alles behalve een stabiele kracht, terwijl dat als verdediger wel de bedoeling is. Lachman mocht aantreden bij de beloften en zat afgelopen week zelfs op de tribune. ‘Dat had ik niet zien aankomen. Ik nam te veel risico en leed daardoor gevaarlijk balverlies, maar dat ik vervolgens vanaf de tribune moest toekijken, dat had ik zeker niet zien aankomen.’

Simpele oplossing
In het bekerduel tegen Go Ahead Eagles en zaterdagavond tegen Heerenveen oogde de verdediger een stuk zelfverzekerder dan in het begin van het seizoen. ‘Ik probeer nu een simpelere oplossing te vinden. Ik wil het spel graag voetballend voortzetten, maar dat kan niet altijd. Daar legde ik te veel risico in. Als verdediger wil je een zekere indruk maken en twijfelen is nooit goed. Soms moet een bal de tribune in.’

Kritisch publiek
‘Het publiek hier in Enschede is een stuk kritischer dan in Zwolle’, geeft Lachman aan. ’Als je hier een bal terugspeelt op de keeper begint het publiek vaak al te fluiten. Als voetballer moet je daar niets van aantrekken, want je kunt niet alleen maar vooruit voetballen.’ Toen de geboren Amsterdammer echter persoonlijk werd uitgefloten na een mindere partij, greep dat hem wel aan. ‘Dat was wel wennen en het raakt je. Het is niet leuk om uitgefloten te worden’.

Concurreren
Lachman heeft zich als doel gesteld om te knokken voor een plek in de basis. ‘Andreas Bjelland zal waarschijnlijk snel weer fit zijn. Hij is aanvoerder dus ik verwacht dat de trainer hem weer zal opstellen. Dat betekent voor mij dat ik met Rasmus Bengtsson moet strijden om een basisplaats. Als ik een zekere indruk blijf maken, dan is dat een mooie strijd om aan te gaan’.

(foto: Herman Oude Alink)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief