Donderdag 28 maart 2024

Tien spelers Utrecht zijn FC Twente toch nog de baas

Geplaatst op 20 november 2016 door   ·   Geen reacties

twente04ENSCHEDE – FC Twente is in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht blijven steken op een gelijkspel. In de openingsfase kreeg Ramon Leeuwin rood. Toen Hidde ter Avest FC Twente vervolgens op voorsprong bracht leken de Tukkers op rozen te zitten. Richairo Zivkovic maakte gelijk. Hoewel er daarna nog een uur te spelen was, bleef het bij de 1-1. Gezien de mogelijkheden die het Utrechtse tiental kreeg, mochten de Enschedeers blij zijn dat er in elk geval een punt aan de wedstrijd overgehouden werd.

Het leek zo’n mooie middag voor FC Twente te worden. Al na negen minuten moest Ramon Leeuwin het veld verlaten na een ogenschijnlijk niet al te ernstige overtreding. Scheidsrechter Lindhout trok de rode kaart, maar kende geen strafschop toe. Op advies van de grensrechter besloot hij de bal net buiten het strafschopgebied te plaatsen. Na 22 minuten kwam de Twentse voorsprong er alsnog. Hidde ter Avest zag dat doelman Ruiter te ver zijn doel uitgelopen was en wist met een geplaatste boogbal de score te openen. Even leek het een kwestie van tijd voordat het duel in het slot gegooid zou worden.

De tien Utrechters weigerden zich neer te leggen bij een nederlaag. Ee snelle gelijkmaker van Richairo Zivkovic gaf de bezoekers weer hoop dat er toch iets mogelijk was. De van Ajax gehuurde aanvaller wist te scoren, nadat doelman Nick Marsman een schot van Yassin Ayoub niet goed had verwerkt. Aan het doelpunt ging een defensieve fout van Stefan Thesker vooraf.FC Twente zette aan, maar vond in keeper Ruiter een lastige sta-in-de-weg. De doelman hield zijn ploeg nadrukkelijk in de wedstrijd.

twente01Na rust had FC Twente een groot overwicht, maar slaagde het er niet in doeltreffend af te ronden. FC Utrecht bleef met counters gevaarlijk en kreeg de beste mogelijkheden om te scoren. Omdat het bij 1-1 bleef, stapten de tien Utrechters als morele winnaar van het veld.

FC Twente – FC Utrecht 1-1 (1-1)
Scoreverloop: 22. Ter Avest 1-0, 26. Zivkovic 1-1
Geel: Ruiter, Van der Maarel, Troupée (FC Utrecht)
Rood: Leeuwin (09., FC Utrecht)
Scheidsrechter: Allard Lindhout
Toeschouwers: 25.100
FC Twente: Marsman, Ter Avest, Bijen, Thesker, Van der Lely (81. Oosterwijk), Mokotjo, Klich, Celina, Yeboah, Ünal, Ede (46.Seys).
FC Utrecht: Ruiter, Troupée, Leeuwin, Janssen, Van der Meer, Strieder (90. Joosten), Amrabat, Ayoub (90. Ludwig), Barazite (74. Van der Maarel), Zivkovic, Haller.