Vrijdag 6 december 2019
Twentesport

Tijdrekken

Geplaatst op 1 oktober 2019 door   ·   2 Reacties

Hulde aan scheidsrechter Björn Kuipers (foto). Hij bestrafte de domste speler van het afgelopen weekend, FC Groningen-speler Django Warmerdam.  Als ik ergens een hekel aan heb in het voetbalstadion, is het tijdrekken. Sta je met 1-0 voor in de laatste minuten, dan heb ik er nog wel begrip voor. Maar vanaf het beginsignaal de wedstrijd ophouden, nodeloos rekken, balletje tien keer opnieuw klaar leggen, andere bal vragen aan een ballenjongen of zelfs bewust je schoenen uitdoen, meters naar voren en weer naar achteren lopen bij een ingooibal en ga zo maar door.

Mike te Wierik, de aanvoerder van Groningen en mijn gewaardeerde clubgenoot bij WVV’34, zei op Wegdam Nieuws:  “Belachelijk, ik kan er alleen maar om lachen. Je moet uitkijken met wat je zegt, anders kun je volgende week niet voetballen. Dus ik zal er maar niet te veel over zeggen.” Dat kan ik me voorstellen, want hij moet zijn ploeggenoten verdedigen en moet zijn trainer Buijs niet afvallen die de opdracht gaf om de wedstrijd te verzieken. Het gaat erom Mike, dat het publiek een leuke wedstrijd krijgt te zien en zich niet hoeft te storen aan spelbedervers.

Ik herinner me nog altijd die verschrikkelijke spelbederver van Cambuur, doelman Leonard Nienhuis. Hij begon een paar jaar geleden in de Grolsch Veste en datzelfde seizoen ook de wedstrijd van Cambuur in Almelo vanaf minuut 1 met tijdrekken. Waarvoor ben je dan op voetbal gegaan? Wat bezielde hem? En het hielp niks want beide keren verloor hij. Twente won met 3-0 en Heracles met 3-1. Ik heb het nog even opgezocht. Nienhuis is intussen 29 en al gestopt met profvoetbal. Tja. Zo gaat het spelbedervers.

Het is nu te hopen dat Kuipers het goede voorbeeld heeft gegeven, zodat al die voetballiefhebbers op de tribune zich niet meer hoeven te ergeren aan tijdrekkers. Het voetbalspel is daarvoor niet bedacht.

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Jeroen says:

    Je hebt een punt Gijs.

    Maar zal Kuipers dat ook in de halve finale van de CL gaan doen als Real met 0-1 voor staat en ze bij 1-1 zijn uitgeschakeld? Zal hij dan ook het lef hebben, voor miljoenen kijkers, om in de 78e minuut de 2e gele kaart te trekken aan bijvoorbeeld Benzema? Ik weet zeker van niet! Kuipers, en al die andere heren in ze zwart, fluiten in de Europese wedstrijden anders dan in de eredivisie. Laten ze daar eens over nadenken. Leuk dat Kuipers een statement wil maken maar dan moet hij wel consequent zijn.

  2. Henny Braun says:

    Volkomen terecht die rooie kaart. Voor tijdrekken zou je direct rood moeten geven.
Archief