Zondag 22 juli 2018
Twentesport

‘Zulk goed kunstgras dat de voetbalwereld die omarmt’

Geplaatst op 6 september 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De nieuwe topman van Ten Cate, marktleider als kunstgrasproducent, acht de kans aanzienlijk dat de huidige storm van kritiek zal luwen en dat nog beter kunstgras de voetbalwereld definitief verovert.

‘Je komt zo dicht bij dat natuurlijke gras. Aan de discussie over kunstgras doen we niet mee. Discussies zijn vaak ongenuanceerd. ‘Wij moeten ervoor zorgen dat we zulk goed kunstgras maken dat de voetbalwereld die omarmt’, zegt de nieuwe bestuursvoorzitter Albers.

Het beursgenoteerde Ten Cate werd vorig jaar verkocht aan een investeerdersgroep Gilde Buy Out Partners. Het is nu geen beursgenoteerde onderneming meer en telt wereldwijd vijf divisies. Er is niet meer één hoofdkantoor, zoals tot voor kort in Almelo, waar ex-topman De Vries van TenCate en ex-voorzitter Smit van Heracles elkaar destijds vonden als hoofdsponsor respectievelijk kunstgrasbespeler.

Albers ziet, zei hij bij deze week bij Zakelijk Almelo, dat TenCate wereldwijd nog altijd leidend is in kunstgrasgarens voor sport. ‘Ik vind dat alle teams op dezelfde ondergrond moeten spelen. In sport is kunstgras niet tegen te houden.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief