Twente-coach Schreuder blij met goede optreden Jésus Corona

Geplaatst op 14 september 2014 door   ·   2 Reacties

corona tegen gaENSCHEDE – Tien keer was FC Twente gisteravond dichtbij een doelpunt, het lukte slechts twee keer. Tegenstander Go Ahead Eagles was maar drie keer echt kansrijk en scoorde één keer. Daarmee moge duidelijk zijn dat  de eerste overwinning van de thuisclub van dit seizoen verdiend was en zelfs hoger had moeten uitvallen dan de 2-1 die bij het eindsignaal op het scorebord stond.

Twente-trainer Alfred Schreuder vond na afloop dat het tempo hoger had gemoeten, ondanks dat zijn ploeg in balbezit weinig problemen had gehad. We hadden moeite met druk zetten, maar in de tweede helft ging dat beter. Na de gemiste penalty vielen we even terug, maar even later hadden we weer het initiatief mede dankzij het publiek dat achter ons bleef staan. Het veldspel kan beter, het storen voorin moet beter, agressiever’, zag de coach nog de nodige verbeterpunten. Hij was tevreden over Jésus Corona. ‘Hij speelde prima en was bij alle goals betrokken. Daar was ik uiteraard blij mee’, zei Schreuder over de Mexicaan die voor het eerst sinds lange tijd weer eens in de hoofdmacht van de Twentenaren optrad.

Schreuder wisselde Darryl Lachman in de rust. De centrale verdediger die overgekomen is van PEC, was onrustig, oogde net als in eerdere wedstrijden nerveus en maakte daardoor domme fouten. Rasmus Bengtsson verving hem en speelde een goede tweede helft. ‘FC Twente is toch weer een andere club dan PEC’, dat zal wellicht de reden zijn van Lachmans matige optredens tot nu toe’, zei Schreuder. ‘Daar moet hij aan wennen.’ Schreuder legde ook nog uit waarom bij de penalty de keuze op Luc Castaignos was gevallen, terwijl hij spelers met een goede trap zoals Ziyech, Schilder en Bjelland tot zijn beschikking heeft. ‘Ik vind dat een spits de strafschoppen moet nemen’, zei de coach kort en duidelijk.

Trainer Foeke Booy van Go Ahead had de nodige problemen in verband met blessures. ‘We moesten puzzelen om een team te smeden dat weerstand kon bieden aan FC Twente. Maar het veldspel was prima, vooral in de eerste helft. De 1-0 van Twente viel snel. Toen we weer in de wedstrijd begonnen te komen scoorden ze 2-1. In de tweede helft hebben we te weinig afgedwongen en mochten we blij zijn dat onze doelman Erik Cummins ons nog in de wedstrijd hield’, zei Booy.