Vrijdag 29 maart 2024

Twente na winst op Eagles in zetel voor rentree eredivisie

Geplaatst op 24 maart 2019 door   ·   Geen reacties

DEVENTER/ENSCHEDE – De winst van FC Twente vanmiddag op streekgenoot Go Ahead Eagles plaatst de club uit Enschede in een zetel richting het kampioenschap en dus directe terugkeer naar de eredivisie. Het werd in De Adelaarshorst 2-1 voor de Tukkers.

Een goede wedstrijd was het niet, maar er zat dan ook een bult spanning op, aan beide kanten. In de eerste helft was Twente wel de betere ploeg en scoorde de formatie van trainer Mario Pusic ook via Jari Oosterwijk die een voorzet van Aitor Cantalapiedra binnenknikte. Na de rust zaten de Eagles er veel korter op en leek er ook meer beleving in de Deventer ploeg. Dat vertaalde zich in de gelijkmaker door een doelpunt van Thomas Verheydt, ook een kopbal.

Het was op dat moment een goede afspiegeling van wat er in het veld gebeurde. Het team van trainer John Stegeman joeg op een tweede treffer, maar die viel aan de andere kant toen keeper Verhulst tien minuten voor tijd opzichtig in de fout ging bij een op zich weinig gevaarlijke inzet van Aitor Cantalapiedra, die daar maling aan had en het eigenlijk kansloze schotje ook tot zijn eigen verrassing in de goal zag verdwijnen.