Woensdag 17 juli 2019
Twentesport

Eerst Ten Hag, dan Schimmelpenninck

Geplaatst op 8 april 2019 door   ·   Geen reacties

Wie wat wil, moet de ander een of meerdere stappen voor zijn. Zo heeft FC Twente het op bestuurlijk niveau goed voor elkaar als we ruim tien jaar verder zijn, als de ergste financiële problemen opgelost zijn, als in de organisatie alles weer rustig is, als de club zijn plek bij de bovenste vier van de eredivisie alweer een tijdje heroverd heeft en eindelijk de tweede landstitel in zicht is.  Twente-fan Sander Schimmelpenninck noemt zelfs het jaartal erbij, 2038. Hou de maand mei vrij in dat jaar, want Sander weet het zeker. Dan wordt FC Twente landskampioen. En wat hij ook zeker weet, dat is wie dan de  voorzitter is van de succesvolle club. Dat is Sander zelf.

‘Eerst ga ik nog andere dingen doen, in Zweden en Kroatië wonen. Na de landstitel van 2038 stap ik in, dan ben ik 54 jaar. Dat is een deal’, zei hij vorige week in de Twentsche Courant Tubantia. Sander komt dan vanuit Amsterdam terug naar Twente. Hij betrekt het ouderhuis in Diepenheim, de fraaie veste met de naam kasteel Nijenhuis en neemt de voorzittershamer van FC Twente ter hand. Ambitieuze teksten van de slimme hoofdredacteur van Quote.

Neem hem wel serieus svp. De dertiger die ten huidigen dage in Amsterdam woont, is nogal zelfverzekerd. Hij staat stevig in zijn schoenen. Durft het te zeggen. Dat is zijn habitus. Onthou derhalve zijn voorspelling. Sander neemt in 2038 de hamer ter hand.

Dat is ambitieus, die aankondiging van Sander. Maar zou hij wel weten van wie hij in dat jaar de opvolger is? Ik denk het niet, of hij moet in december 2016 het toenmalige weekblad De Roskam gelezen hebben. Daarin had ik toen een interview met Erik ten Hag, die trainer was van FC Utrecht. Ik vroeg hem waar hij in 2030 denkt te zijn als hij 60 jaar is. Ben je dan hoofdtrainer van FC Twente geweest, de club van je geboortegrond, de club waar je gevoetbald hebt, waar je hoofd opleidingen was, jeugdtrainer en co-trainer bij het eerste elftal? Dat wilde ik weten. Hij gaf aan dat in zijn wereld helemaal niks te plannen valt. Het zou kunnen dat hij dan inderdaad een paar jaar hoofdtrainer van de FC geweest is, zoals hij in 2009 aankondigde. Je weet het immers niet in de onvoorspelbare jungle van de voetballerij.

‘Misschien ben ik 2030 wel technisch-manager’, zei hij. Maar hij opperde ook dat hij dan zomaar voorzitter zou kunnen zijn. ‘Waarom niet? Ik heb een sport- en ondernemersachtergrond. Een club als FC Twente hoort geleid te worden door iemand die sport gerelateerd is’, was zijn terechte argumentatie ruimt twee jaar geleden.
Dat klinkt goed. Daar zit iets in. Noteer het vast, beste FC Twente-volgers. In 2030 wordt Erik ten Hag voorzitter van FC Twente, legt de laatste hand aan de race naar de tweede landstitel, om in 2038 opgevolgd te worden door Sander Schimmelpenninck. Dat belooft veel goeds allemaal.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief