Vrijdag 29 maart 2024

Vrouwen FC Twente opnieuw landskampioen

Geplaatst op 16 mei 2014 door   ·   Geen reacties

kampioen-vrouwen-fct1ENSCHEDE – Het vrouwenteam van FC Twente is in de thuiswedstrijd tegen Sc Heerenveen voor de tweede opeenvolgende keer landskampioen geworden. Na rust zorgen doelpunten van Marlous Pieëte en Danique Kerkdijk er voor dat het 2-0 werd, voordat Sc Heerenveen via Viviane Miedema nog een keer tegen scoorde. Door de 2-1 overwinning is FC Twente niet meer te achterhalen door naaste concurrent Ajax.

Het team van FC Twente speelde net als afgelopen zondag in het bekerduel met Ajax in eerste instantie bijzonder matig. Hoewel de Tukkers het duel controleerden, lukte het maar zelden tot gevaarlijke aanvallen te komen. Doordat er te onnauwkeurig gespeeld werd bleef sc Heerenveen gemakkelijk overeind. Daarnaast waren het de Friese speelsters die met gevaarlijke uitvallen het dichtst bij het openingsdoelpunt kwamen.

Pas nadat de tussenstand van concurrent Ajax werd getoond en bleek dat de Amsterdammers op achterstond stonden, kwam FC Twente wat beter in het spel. Kort na rust leverde dat een bevrijdend doelpunt op. Nadat FC Twente al beter voor de dag kwam, dan voor rust, was het Marlous Pieëte die er met de 1-0 voor zorgde dat haar ploeg wat vrijer kon gaan voetballen.

Na een uur zorgde Danique Kerkdijk voor de beslissing, door na een corner de 2-0 binnen te koppen. Vanaf dat moment speelde FC Twente een gewonnen wedstrijd. De Friezinnen berusten in de nederlaag en de thuisploeg kreeg nog een ruim aantal mogelijkheden om de overwinning en daarmee het landskampioenschap extra glans te geven. Dat lukte niet, het was Heerenveen dat nog een keer tegen scoorde, maar dat gebeurde te laat om de wedstrijd nog spannend te laten worden.

Het bleef bij een 2-1 overwinning voor FC Twente, dat door de zege op sc Heerenveen niet meer te achterhalen is door naaste concurrent Ajax. Daarmee zijn de Twentse vrouwen voor de tweede opeenvolgende keer landskampioen. Daarnaast blijft de ploeg van trainer Arjan Veurink koploper in de BeNeLeague.