Vrijdag 19 april 2024

Vrouwen FC Twente verliezen eerste Champions League duel

Geplaatst op 8 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

Roord - 375x250 - CF4A0104ENSCHEDE – Het vrouwenteam van heeft het eerste duel in de Champions League met Paris Saint-Germain verloren. Voor rust kwamen de Françaises op een 2-0 voorsprong. Na de hervatting scoorde Ellen Jansen tegen.

Voor rust was het kwaliteitsverschil duidelijk. De Franse ploeg speelde in een hoog tempo en zette FC Twente vast op eigen helft. Dat leverde twee doelpunten op. Kosovaren Asllan haalde in vrijstaande positie uit en liet Sari van Veenendaal kansloos met een bal die precies in de winkelhaak van het doel paste. Het bleef niet bij de ene treffer, want binnen 20 minuten verdubbelde Shirley’s Cruz de Franse voorsprong. Tot de rust bleef dat ook het spelbeeld, Paris Saint-Germain dat aanviel en voortdurend druk naar voren zette en zo nauwelijks iets weg gaf.

Na rust veranderde het spelbeeld. De Twentse speelsters leken te beseffen dat met een 0-2 stand er niets meer te verliezen was, terwijl de Françaises het iets rustiger aan deden. Gevolg was dat FC Twente terug in de wedstrijd kon komen. Een vlot lopende aanval kwam uit bij Ellen Jansen, die met de 1-2 de spanning terug bracht. Vlak daarna was er de kans op de gelijkmaker, toen Anouk Dekker vanuit kansrijke positie aan mocht leggen voor een vrije trap. Het harde schot werd gekeerd door keepster Katarzyna Kiedrzynek. In de fase die volgde, bleef FC Twente de betere ploeg. Terwijl de Françaises zich richtten op het consolideren van de voorsprong, kwam FC Twente een aantal keer dicht bij de gelijkmaker. Uiteindelijk bleef het bij 1-2.

FC Twente vrouwen – Paris Saint-Germain vrouwen 1-2 (0-2)
10. Asllan 0-1, 19. Cruz 0-2, 61. Jansen 1-2
Scheidsrechter: R.Hussein (Dui.)
Gele kaart: Roetgering, Wigger (FC Twente),Georges, Krahn (Paris Saint-Germain vrouwen)
Opstelling FC Twente: Van Veenendaal, Roetgering, Kerkdijk, Worm, Munsterman (59′ Heuver), Van de Sanden, Dekker, Roord, Jansen, Wigger, Daniëls.
Opstelling Paris Saint-Germain: Kiedrzynek, Georges, Delannoy, Horan (88′ Bresonik), Asllan (83′ Kaci) Houara, Krahn, Hamraoui, Alushi, Seger, Cruz (90+1′ Henning)