Vrouwen FC Twente winnen bij PSV/FC Eindhoven

Geplaatst op 30 september 2014 door   ·   Geen reacties

Ellen Jansen CF4A0715AEINDHOVEN – Het vrouwenteam van FC Twente heeft dinsdagavond een 3-1 overwinning behaald tegen PSV/FC Eindhoven. Vroeg in de wedstrijd scoorde Maud Roetgering uit een penalty de openingstreffer. Ellen Jansen (foto) verdubbelde de marge. PSV/FC Eindhoven scoorde direct daarna de aansluitingstreffer. Anouk Dekker zette in de tweede helft de eindstand op het scorebord uit een penalty.

Al na drie minuten mocht FC Twente een strafschop nemen. Deze werd verzilverd door Maud Roetgering. De tegenstander leek zich te herpakken maar het bleef FC Twente dat gedurende de eerste helft het meeste balbezit en dreiging had. Met een lob over de keeper verdubbelde Ellen Jansen een kwartier later de score. Nog geen minuut later scoorde PSV/FC Eindhoven de aansluitingstreffer.
In de tweede helft ging de wedstrijd aanvankelijk gelijk op zonder dat er gevaar voor één van de doelen te noteren was. Na een uur spelen constateerde de scheidsrechter hands in het strafschopgebied en bestrafte PSV/FC Eindhoven met een penalty en een rode kaart. Anouk Dekker schoot deze vervolgens binnen en zorgde daarmee voor de beslissing. Maayke Heuver maakte in het duel met PSV/FC Eindhoven de eerste minuten, na enkele maanden aan de kant te hebben gestaan met een blessure.

PSV/FC Eindhoven Vrouwen – FC Twente Vrouwen 1-3 (1-2)
4. Roetgering 0-1 (pen.), 20. Jansen 0-2. 21. PSV//FC Eindhoven 1-2, 60. Dekker 1-3 (pen.)
FC Twente: Van Veenendaal. Roetgering, Kerkdijk, Wigger, Worm, Dekker, Munsterman (77. Heuver) Roord, Van den Sanden, Jansen, Daniëls (70. Napoli)