Vrouwen Oranje hebben play offs binnen handbereik

Geplaatst op 14 september 2014 door   ·   Geen reacties

375x 2013-07-17 Nederland IJsland - Anouk Dekker_bVENLO – De Oranjevrouwen hebben plaatsing voor de play offs voor WK-kwalificatie binnen handbereik. De ploeg van bondscoach Roger Reijners, met van FC Twente Anouk Dekker (archieffoto) en Siri Worm in de basis, boekte in Venlo een 3-2 overwinning op Portugal. De OranjeLeeuwinnen staan hiermee tweede in de poule met 22 punten uit 9 wedstrijden, met een uitstekend doelsaldo van 41 voor en 6 tegen. Woensdag wacht Noorwegen voor de laatste poulewedstrijd. Op dit moment behoort het Nederlands elftal tot de vier beste nummers twee, maar is op papier nog afhankelijk van de uitslagen van laatste groepswedstrijden.

Nederland was de eerste helft sterker en kreeg een aantal kansen. In de 18e minuut werd een mooi opgezette aanval na een voorzet van Miedema net naast getikt door Lieke Martens. Tien minuten later was het raak. Een uitstekende pass van Van de Gragt werd teruggelegd voor Miedema, die met een prachtig afstandsschot de Oranjevrouwen op een 1-0 voorsprong zette.

in de tweede helft zakte Oranje in. Na balverlies liep de Portugese Silva alleen op het doel af en passeerde in de 52e minuut keeper Geurts: 1-1 Portugal. Direct daarna stelde Nederland orde op zaken met wederom een fraaie treffer van Miedema. Maar weer lukte het de Portugese voetbalsters om op gelijke hoogte te komen met een doelpunt van Luis in de 61e minuut. Toch wist Nederland alsnog de winst naar zich toe te trekken. Goalgetter Miedema maakte ook de winnende treffer en bezorgde de OranjeLeeuwinnen de overwinning en drie zeer welkome punten.

Bondscoach Reijners: ‘We hebben de drie punten en dat is heel belangrijk. Het was goed geweest als we wat meer aan het doelsaldo hadden kunnen werken. Dat was ook de intentie, maar is niet gelukt. Na de 2-2 kon de wedstrijd zelfs nog alle kanten op. Gelukkig trekken we de zege toch naar ons toe en winnen we deze cruciale wedstrijd richting play offs.’

Tegenstander voor het laatste groepsduel aankomende woensdag, Noorwegen heeft zich vandaag met een 11-0 overwinning op Albanië geplaatst voor de play offs. De nummers één van de poule plaatsen zich rechtstreeks voor het WK. De beste vier nummers twee strijden in oktober en november tijdens de play offs voor een plek op het WK 2015 in Canada.

WK kwalificatie. Nederland – Portugal 3-2
28.1-0 Miedema, 52.1-1 Silva, 54. 2-1 Miedema, 61. 2-2 Luis, 68. 3-2 Miedema

Scheidsrechter: Jane Adamkova (CZE)
Toeschouwers: 1.978
Opstelling: Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Liza van der Most (Ajax), Stefanie van der Gragt (Telstar), Mandy van den Berg (Vittsjö GIK), Siri Worm (FC Twente), Anouk Dekker (FC Twente), Manon Melis (Kopparbergs/Göteborg FC), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Vivianne Miedema (Bayern Munchen), Danielle van de Donk (PSV/FC Eindhoven, Lieke Martens (Kopparbergs/Göteborg FC)

Wissels: 75. Liza van der Most wordt vervangen door Desiree van Lunteren (Ajax)