Dinsdag 23 april 2024

Youness Mokhtar: ‘De bekerwedstrijd van woensdag speelde wel mee’

Geplaatst op 1 november 2014 door   ·   2 Reacties

MokhtarENSCHEDE – FC Twente boekte zaterdagavond een 2-0 overwinning op SC Heerenveen. Na een moeizame eerste helft zetten de Tukkers het overwicht in de tweede helft om in doelpunten. Rasmus Bengtsson en Youness Mokhtar scoorden voor de thuisploeg. Laatstgenoemde viel in en bewees coach Alfred Schreuder zijn waarde. ‘Het geeft een goed gevoel als je invalt en vervolgens je stempel op de wedstrijd kunt drukken.’

Twente speelde zeker niet groots tegen de Friezen. Vooral voor rust was de wedstrijd niet om aan te gluren voor de neutrale toeschouwer. Een overwicht hadden de Tukkers echter wel. Dat kon echter pas laat in doelpunten worden omgezet. Youness Mokhtar maakte Twentes tweede een gooide de wedstrijd daarmee twintig minuten voor tijd in het slot, terwijl dat eigenlijk eerder had gemoeten. ‘De wedstrijd van woensdag zat bij veel jongens nog in de benen. We hebben daar 120 minuten gespeeld, terwijl Heerenveen deze week lekker vrij had en daardoor fitter en frisser was. Daarom ben ik tevreden met het resultaat. Zulke wedstrijden moet je gewoon over de streep trekken’, aldus de geboren Utrechter.

Alfred Schreuder rouleert veel tussen Mokhtar en Ryo Miyaichi. Tot op heden lijkt geen van beide spelers een voorkeur te hebben voor de coach, aangezien ze beiden ongeveer evenveel spelen. ‘Het is niet fijn dat je op de bank moet zitten. Je bent voetballer en wilt altijd spelen, waardoor je ook kunt groeien en laten zien dat je verder bent dan aan het begin van het seizoen. Zo voel ik het namelijk wel, dat ik sterker ben dan in september. Ik doe mijn uiterste best en hoop een basisplaats te veroveren. ’

(foto: Herman Oude Alink)