Zaterdag 20 april 2024

Ziyech leidt FC Twente na rust naar zege op PEC

Geplaatst op 12 maart 2016 door   ·   Geen reacties

Hakim Ziyech 2015-10-24 FC Twente - PSV (28)ENSCHEDE – FC Twente heeft zaterdagavond tegen PEC Zwolle weer eens drie punten toegevoegd aan haar totaal. Dankzij een sterke fase vlak na rust, waarin de ploeg twee keer wist te scoren, won de ploeg van Rene Hake met 2-1 van de provinciegenoot. Hakim Ziyech was met een doelpunt en een assist wederom het goudhaantje aan Twentse zijde.

Het duel in de Grolsch Veste had lang nodig om tot leven te komen. Na een kleine tien minuten spelen kopte PEC Zwolle-middenvelder Wouter Marinus op het dak van het doel en niet veel later mikte Kingsley Ehizibue zijn kopbal in de handen van FC Twente-doelman Nick Marsman, maar verder gebeurde er weinig in de beginfase. Pas na een half uur spelen kon de eerste echte mogelijkheid van de wedstrijd genoteerd worden en die was direct raak: Marsman wist een geplaatste vrije trap van Marinus nog te keren, maar in de rebound kon Dirk Marcellis de bal voorzetten, waarna Ehizibue scherper was dan de Twente-verdedigers: 0-1.

Pas na rust wist de thuisploeg voor het eerst echt gevaarlijk te worden, maar ook deze keer was het gelijk kassa. Wie anders dan Hakim Ziyech zette zijn ploeg naast PEC, door de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied prachtig achter PEC-sluitpost Mickey van der Hart te krullen. Nog geen tien minuten later lag zelfs de 2-1 al in het netje: Ziyech opende op Jerson Cabral, die naar binnen trok en via PEC-verdediger Bart van Hintum eveneens de verre hoek vond. Twente kreeg in het vervolg van het duel nog kansen de score verder uit te breiden, maar Ziyech had zijn vizier niet meer op scherp.

Door de overwinning gaan de Tukkers ADO Den Haag en SC Heerenveen voorbij op de ranglijst en staan ze minimaal voor één dag op de elfde plaats.

FC Twente – PEC Zwolle 2-1 (0-1)
Scoreverloop: 28. Ehizibue 0-1, 47. Ziyech 1-1, 55. Cabral 2-1
Toeschouwers: 27.200
Scheidsrechter: Makkelie
Gele kaarten: Schilder (FC Twente), Lam (PEC Zwolle)
Opstelling FC Twente: Marsman; Ter Avest, Andersen, Uvini, Schilder (70. Van der Lely); Gutiérrez, Ziyech, Van der Heyden; Ede (79. Hölscher), El Azzouzi (65. Zawada), Cabral
Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Schenkeveld (46. Van Polen), Marcellis, Lam, van Hintum; Brama, Marinus, Bouy; Ehizibue, Veldwijk, Menig (77. Bulut)