Woensdag 24 april 2024

Zwaarbevochten zege voor FC Twente

Geplaatst op 29 januari 2017 door   ·   Geen reacties

ZWOLLE – FC Twente heeft een zwaarbevochten zege geboekt op PEC Zwolle. Bij een 1-1 tussenstand kreeg Bersant Celina rood. Oussama Assaidi scoorde de 1-2, waarna de tien Tukkers stand hielden.

Bij FC Twente was er het debuut van Oussama Aissadi. De aanvaller speelde dankzij de KNVB. Zijn vorige club, Al-Ahli weigert hem nog steeds vrij te geven, maar Twente vroeg vorige week bij de KNVB een voorlopige vrijgave aan. De voetbalbond willigde dat verzoek woensdag in. Toch was het een andere vleugelspeler die in eerste instantie de aandacht trok. Na acht minuten was het Dylan Seys die met een van richting veranderd schot de score opende.

Na een mooie aanval van PEC Zwolle maakte de geheel vrijstaande Queensy Menig in de 31e minuut met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied gelijk. Vervolgens leek de wedstrijd te kantellen in Zwols voordeel, helemaal toen Bersant Celina na rust wegens natrappen rood kreeg. Het wachten was op een doelpunt van PEC Zwolle, maar de treffer viel aan de andere kant. Na een slechte uittrap van Mickey van der Hart kwam de bal uit bij Assaidi, die met een bekeken schot FC Twente opnieuw op voorsprong bracht.

Zwolle drong na de treffer van Assaidi aan en trainer Ron Jans bracht met Youness Mokhtar en Stef Nijland extra aanvallers binnen de lijnen, terwijl René Hake alleen verdedigend wisselde. De tien van Twente wankelden, maar hielden met heel veel moeite stand. Daardoor werd het een onterechte maar daardoor misschien nog wel prettiger zege voor de Tukkers.

PEC Zwolle – FC Twente 1-1 (1-2)
Scoreverloop: 8. Seys 0-1, 31. Menig 1-1, 55. Assaidi 1-2
Scheidsrechter: M. Van den Kerkhof
Gele kaart: Van Polen (PEC Zwolle), Ter Avest (FC Twente)
Rode kaart: 49. Celina
Toeschouwers: 12.800
PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Van de Pavert (46. Schenkeveld), Warmerdam, Saymak (68. Mokhtar), Holla, Thomas, Ehizibue, Brock-Madsen, Menig (71.Nijland).
FC Twente: Marsman, Ter Avest, Andersen, Thesker, Van der Lely, Mokotjo, Klich, Celina, Seys (62. F.Jensen), Ünal (82. Bijen), Assaidi (57. Trajkovski).