Zondag 22 juli 2018
Twentesport

Oranje wil niet één maar twee keer in Enschede winnen

Geplaatst op 2 augustus 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De Oranje Leeuwinnen zullen morgenavond in een uitverkochte Veste in Enschede tegen Engeland strijden om een plek in de finale van het EK. In datzelfde stadion vindt zondag de finale plaats. Nederland of Engeland komt dan uit tegen de winnaar van Denemarken-Oostenrijk.

Eindelijk is het zover, het grootse stadion van het vrouwen EK krijgt zijn eerste wedstrijd. Met het Nederlands Elftal komt de droom van Enschede uit. Dat er vurig werd gehoopt op Oranje bleek wel bij de kaartverkoop. Zelden zal een vrouwenvoetbalwedstrijd zo snel uitverkocht zijn als het duel van morgen. Toen er vijftienhonderd extra kaarten beschikbaar kwamen, sloeg de kaartverkoopwebsite opnieuw op hol. Waarschijnlijk had het stadion wel twee keer uitverkocht kunnen raken, zoveel mensen zouden er graag bij het duel aanwezig willen zijn.

Engeland en Nederland zijn de enige twee ploegen die tot nu toe al hun wedstrijden wisten te winnen op dit EK. Na overwinningen op Schotland (6-0), Spanje (2-0) en Portugal (2-1) in de groepsfase ging in de kwartfinale ook Frankrijk ten onder aan de Engelse dadendrang, door een doelpunt van Jodie Taylor. Het was alweer haar vijfde treffer dit toernooi, waarmee ze topscorer is van het toernooi.

Het is morgen de twintigste ontmoeting tussen de Oranje Leeuwinnen en Engelse Lionesses. Van de voorgaande negentien wedstrijden won Nederland er drie, speelde het er vier gelijk en verloor het er twaalf. De laatste ontmoeting was in november vorig jaar. Destijds domineerde Oranje vrijwel de gehele wedstrijd, maar een doelpunt van diezelfde Jodie Taylor maakte het verschil: 0-1.

De halve finale in Enschede zal om 20.45 uur beginnen. De winnaar van het duel in Enschede zal zondag in de finale uitkomen tegen de winnaar van Denemarken-Oostenrijk. Met een uitverkochte Veste en volledig volgeboekte hotels in de verre omtrek is het toernooi voor Enschede nu al geslaagd. Toch zou een finale met daarin – opnieuw – Nederland het allemaal nog specialer maken.

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief