Vrijdag 26 april 2019
Twentesport

Ajax – Heracles Almelo 0-0 – Analyse door Daniel Dwarswaard

Geplaatst op 28 januari 2016 door   ·   Geen reacties

John Stegeman 2015-10-30 Heracles - Willem II - Hoa (128)‘Het duel tussen de nummer 1 en de nummer 4 van de eredivisie was hemeltergend saai. Ajax ontbrak het aan creativiteit om de muur van Heracles te slechten. Heracles zakte ver in en liet Ajax komen. Vanuit Almeloos perspectief kon ik dat goed begrijpen.

De tactiek van de ploeg van John Stegeman kon ik goed begrijpen. Ook al verbaasde het me wel. Het algemeen beeld van Heracles is dat het aanvallend voetbal speelt, maar nu was het eigenlijk vrij logisch. Sommige mensen meenden dat de ploeg dat niet kon maken, maar Heracles dacht, laat Ajax maar zien dat ze de nummer 1 zijn in de competitie. Als je de kansen tegenover elkaar zet, dan had Ajax verdiend te winnen, maar de vechtlust bij Heracles en de manier waarop ze er samen voor streden heeft ze een punt gebracht.

Ajax had te weinig creativiteit om tot goede kansen te komen. Dat is dit seizoen al vaker het geval, maar de resultaten verbloemden dat tot op heden. Een resultaat als dit zat er al een tijdje aan te komen.

Aan de kant van Heracles vond ik niemand echt boven de rest uitsteken. De ploeg heeft als collectief gestreden.’

Ajax – Heracles 0-0
Scoreverloop: –

Amusementswaarde: 3
Man of the Match: vd Hoorn
Sterren: –

Ajax: Cillessen; Veltman (75. Van Rhijn), vd Hoorn, Riedewald, Dijks; Bazoer, Gudelj, Sinkgraven (75. Schöne); El Ghazi, Milik, Younes (58. Fischer)

Heracles: Castro, Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani (87. Gladon); Van Ooijen (58. Navratil), Weghorst, Darri (76. Gosens).

Daniel Dwarswaard is sportjournalist namens het Algemeen Dagblad.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief