Ajax redt een punt in de thuiswedstrijd tegen Heracles

Geplaatst op 11 augustus 2018 door   ·   1 Reactie

AMSTERDAM – In een hectische slotfase slaagde Ajax er vanavond in langszij te komen bij Heracles. Nadat de Almeloërs via een ziedend schot van Kristoffer Peterson op voosprong waren gekomen, wisten de Amsterdammers in de laatste minuut via Matthijs de Ligt een punt te redden. In de zes minuten blessuretijd bleef het 1-1.

Uiteindelijk konden beide teams met de remise leven, al zou Heracles er vooraf voor getekend hebben en was voor Ajax alleen een driepunter voldoende. Net als vorig jaar was Heracles in de openingsronde van de eredivisie voor de Ajacieden een lastige tegenstander. De ploeg van de Johan Cruyff Arena hield nu tenminste nog een punt aan het treffen over, want ging vorig seizoen, maar toen in Almelo, met 2-1 onderuit.

Kansen over en weer
In de eerste helft waren de eerste kansen voor Heracles, waarbij met name Adrian Dalmau enkele dotten kreeg en dicthbij de openingstreffer was, maar ook Brandley Kuwas. In de volgende fase drong Ajax meer aan en was Hakim Ziyech dichtbij het openbreken van de score, maar gelukkig voor de Herclieden lag de lat op het gewenst niveau. Bovendien redde keeper Janis Blaswich een paar keer op inzetten van Maximilian Wöber en Donny van de Beek.

Toch nog twee treffers
Ajax werd sterker, kreeg na rust grip op de wedstrijd, maar moest waakzaam zijn bij snijdende uitvallen van Almelose zijde. Zo was Robin Pröpper met een pegel dichtbij een goal, maar behoedde Ajax-doelman André Onana zijn ploeg met een katachtige redding voor een achterstand.

Spanning in slotfase
De spanning nam toe, met kansen voor beide doelen. Heracles leek aan het langste eind te trekken toen Kristoffer Peterson, ook met een afstandschot, Onane alsnog kansloos liet, maar het was dus een Amsterdamse verdediger die een punt redde voor Ajax twee minuten voor het einde van de officiële speeltijd een voorzet binnenkopte. De ploeg van Erik ten Hag wilde meer, kreeg zes minuten blessuretijd, maar kwam niet voorbij de formatie van trainer Frank Wormuth. Dat zou ook te veel zijn geweest.

Opstelling Heracles: Blaswich, Droste (79 Breukers), Rossmann, Pröpper, Van Hintum (82 Czyborra), Van Nieff, Osman, Duarte, Kuwas (78 Merkel), Dalmau, Peterson
Opstelling Ajax: Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Wöber (De Jong), Van de Beek, Ziyech, Eiting, Tadic, Sierhuis (Huntelaar), Neres (Labyad)
Arbiter: Serdar Gözübüyük
Geel: Blaswich, Breukers, Duarte, Peterson.

FOTOGRAFIE: Bert Letteboer