Zaterdag 20 april 2024

AZ verzuimt mat Heracles in Almelo finaal af te drogen

Geplaatst op 14 april 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Volkomen verdiend verloor Heracles vrijdagavond van AZ, dat op alle fronten in Almelo heer en meester was. Met de ruststand van 0-0 kwam Heracles goed weg, met de eindstand van1-2 in feit ook, want de ploeg kwam er niet aan te pas.

Wout Wegorst, de gewezen Heraclied uit Borne, scoorde binnen tien minuten in de tweede helft de 0-1 en krap tien minuten vóór tijd liet Alireza Jahanbakhsh de 0-2 op de borden zetten. Al in blessuretijd, die de Oldenzaalse scheidsrechter Bjorn Kuipers toekende, redde Brandley Kuwas de eer voor de Almeloërs.

Feitelijk kwam Heracles goed weg, want op basis van het vertoonde spel zou 0-4 een goede afspiegeling van de verhoudingen zijn geweest. AZ bestreed Heracles met z’n eigen wapens: vroeg druk zetten en met flitsende aanvallen de laatste lijn van de tuhisploeg aan gort spelen.

Meer drive

Veel meer valt er over de wedstrijd niet te zeggen, zeker is dat uit bij PEC, thuis tegen ADO en op de laatste competitiedag uit bij Feyenoord meer drive nodig zal zijn om resultaten te boeken en punten te pakken die zeker nog nodig zullen zijn om de huidige negende plek op de ranglijst vast te houden, de plek die recht geeft op het spelen van nacompetitie voor een Europees ticket.

Heracles-AZ 1-2 (0-0)
Scoreverloop: 53 Weghorst 0-1, 82 Jahanbakhsh 0-2, 92 Kuwas 1-2
Opstelling Heracles: Castro, Breukers, Te Wierik, Hoogma, Gosens, Bruns, Pelupessy, Niemeijer (62 Darri), Kuwas, Armenteros, Peterson
Opstelling AZ: Krul, Svensson (69 Johansson), Van Eijden, Vlaar, Haps, Luckassen, Van Overeem (84 Rienstra), Wuytens, Jahanbakhsh (87 Bel Hassani), Weghorst, Dos Santos.
Scheidsrechter: Kuipers.
Geel: Bruns, Peterson, Breukers (Heracles) Jahanbakhsh, Van Overeem, Haps, Luckassen (AZ)