Zaterdag 20 april 2024

Beloften Heracles Almelo openen seizoen met ruime zege

Geplaatst op 18 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Jong Heracles Almelo heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met overtuigende cijfers gewonnen. De beloften van FC Utrechte werden met 5-1 aan de kant gezet. Thomas Bruns (2x), Coen Gortemaker, Jaroslav Navratil en Wout Weghorst namen de treffers voor hun rekening.

Heracles Almelo kende een uitstekende start en kwam na negentig seconden al op voorsprong. Een vrije trap van Edwin Gyasi werd door Coen Gortemaker van dichtbij afgerond. Na 23 minuten kopte Thomas Bruns de 2-0 binnen. In de 32e minuut wist Gaetan Badjeck wel raad met het zoveelste foutje. De aanvaller van FC Utrecht kon onderscheppen en liet Fij met een stift kansloos. Vijf minuten later kroop Heracles Almelo door het oog van de naald toen een nieuwe treffer van Badjeck werd afgekeurd.

In de tweede helft nam Heracles verder afstand. Wout Weghorst. veroverde de bal op het middenveld en stuurde Edwin Gyasi de diepte in. De spits werd onreglementair gestuit door Sofyan Amrabat en die kon daarop met rood vertrekken. De aansluitende vrije trap, op de rand van de zestien, werd door Thomas Bruns met een fraaie krul benut. Wout Weghorst tekende voor de assist en de meegelopen Jaroslav Navratil schoof de 4-1 binnen. Drie minuten voor tijd bepaalde Weghorst de eindstand op 5-1.

Jong Heracles Almelo – Jong FC Utrecht 5-1 (2-1)
Scoreverloop: 2. Gortemaker 1-0, 23. Bruns 2-0, 32. Badjeck 2-1, 57. Bruns 3-1, 77. Navratil 4-1, 87.Weghorst 5-1
Heracles Almelo: Fij, Brent (77. Woudstra), Koenders, Gortemaker (46. Veldmate), Engberink, Rienstra, Heerkes, Bruns, Navratil, Weghorst,  Gyasi (70.Thomas).