Woensdag 26 juni 2019
Twentesport

Dramatische middag Heracles qua uitslag en mentaliteit

Geplaatst op 9 december 2018 door   ·   4 Reacties

ALMELO/ UTRECHT – Het verlies van Heracles tegen FC Utrecht was te wijten aan een dramatische start. Als je na de aftrap drie goals in twintig minuten tegenkrijgt, loop je zeventig minuten achter de feiten aan. Tenzij je je als ploeg kunt herpakken, maar dat konden de Almeloërs niet. Wel scoorden ze in de tweede helft een eretreffer, voor wat het waard mag zijn. Erger nog is dat Heracles er mentaal niets van bakte.

Simon Gustafson opende binnen vijf minuten het bal in Nieuw Galgenwaard, vanaf de stip, nog niks aan de hand, maar in de negentiende en de twintigste minuut maakten Gyrano Kerk en Urby Emanuelson er 2-0 en 3-0 van. De tweede helft was een formaliteit, ook gezien de diepe val van de Heraclieden. Daar deed het tegendoelpunt van Maximilian Rossmann een kwartier voor het verlossende eindsignaal niks aan af. Voetballend was Heracles bij vlagen geenszins de mindere, mentaal waren gemakzucht en ongeluk het parool.

Stel dat…
Over het geheel genomen hoefde Utrecht niet eens diep te gaan, doordat Heracles onmachtig was, ook mentaal. Weliswaar creëerden ze na de 3-1 nog een paar kansen, maar het was te laat en te weinig, al kun je zeggen ‘Stel dat…’ als de voor Adrián Dalmau ingevallen spits Vincent Vermeij, aan wiens spel je kunt zien dat hij te weinig vertrouwen voelt door de keuzes van trainer Frank Wormuth, op aangeven van Kristoffer Peterson wel de aansluitingstreffer had laten aantekenen.

FC Utrecht–Heracles 3-1 (3-0)
Scoreverloop: 4 Gustafson 1-0, 19 Kerk 2-0, 20 Emanuelson 3-0, 75 Rossmann 3-1
Opstellling Heracles: Blaswich, Droste, Rossmann, Van den Buijs (80 Van Nieff), Van Hintum, Osman, Duarte (64 Drost), Merkel, Kuwas, Dalmau (61 Vermeij), Peterson
Opstelling Utrecht: Jensen, Bergström, Letschert (76 Görtler), Janssen, Gavory, Van Overeem, Gustafson, Emanuelson, Van der Streek (61 Venema), Kerk (97 Boussaid), Tannane
Geel:Mohammed Osman, Rossmann (Heracles), Janssen (Utrecht)
Arbiter: Blom

FOTOGRAFIE: Bert Letteboer

Delen is sportief

Reacties (4)

 1. Paul says:

  Voor de TV zittend heb ik me weer groen en geel zitten ergeren. Wat is dat toch met die uitwedstrijden.
  KUWAS een drama, PETERSON een drama. En dan dat tempo, om je dood te ergeren. Totaal geen beleving, alles slap en slordig alsof de heren er geen zin in hadden. Morgen straftraining voor die gasten dat zal ze leren.
  O ja, er is belangstelling voor Peterson vanuit Griekenland. En nu? Strik er om weg er mee. Ondanks z’n goals is en blijft hij toch een beperkte speler.

  • Tino says:

   Straftraining… mwah… in de seizoensvoorbereiding hebben ze die al gehad. Tenminste als ik de berichtgeving moet geloven: eindeloos trap op en af rennen in het stadion.
   Het lijkt alsof ze zijn opgebrand. In traplopen zijn ze in ieder geval goed geworden.

 2. Jeroen says:

  Paul heb je wel goed gekeken kerel. Als je dat wel gedaan hebt, heb je kunnen zien hoe Dick Advocaat aan een wedstrijd begint.. Dick is een angsthaas en zelfs thuis schroomt hij niet om met 4 middenvelders en twee spitsen te beginnen, terwijl hij een goede spits op de bank heeft. Het resultaat is bij Dick heilig en hij heeft schijt aan het feit dat het publiek vermaakt wordt met drie spitsen. Hij liet Heracles mooi komen en had alle geluk mee dat hij al na 3 minuten in het zadel werd geholpen door een domme overtreding van Rossmann binnen het 16 meter gebied waarbij slap dekken aan vooraf ging. Bij 1-0 zat Dick op een zadel en moest Heracles wel komen. De 2-0 en 3-0 waren goals die deze spelers never nooit meer maken. Na 66 minuten en 3-0 bracht hij pas een spits voor een middenvelder! Laat ik duidelijk zijn, Heracles speelde vooral in de 2e helft als een kip zonder kop. Zonder beleving en geloof in een goede afloop. Je kunt Kuwas en Peterson wel slecht beoordelen, maat met een blok van 8 man op een helft is er bijna geen doorkomen aan. Zelfs bij 3-0 speelde Utrecht achterin onzeker en zat de 3-2 (Vermeij) er zeker in. Ook in de eerste helft had één kans benut moeten worden. Gebrek aan scherpte in de afronding en gebrek aan drive in de 2e helft is het enige waar je het team op kan afrekenen. Geen tempo, ook zo’n dooddoener. Hoe kun je tempo maken als dat op één helft moet gebeuren met 8 man voor je! De Heracles spelers hebben niet het niveau van de Barca spelers! We hebben beperkte voetballers en alles moet mee zitten om een goed resultaat te krijgen.

 3. Paul says:

  Prima toch, iedereen mag in dit land zijn mening geven en….niet te onderschatten, iedereen heeft verstand van voetbal, hoewel…
Archief