Donderdag 28 maart 2024

FC Utrecht – Heracles Almelo 2-1 (2-0) – Analyse door Ard Schouten

Geplaatst op 13 april 2014 door   ·   Geen reacties

5Z7T1744 De Jonge cs‘De eerste helft vroeg ik mij af wat de bedoeling was van Heracles. Buiten het feit dat de ploeg er voetballend gezien weinig van bakte, gaf het elftal de tegendoelpunten zo kinderlijk eenvoudig weg.  Jan Wouters vertelde na de wedstrijd dat hij de donderspeech van Jan de Jonge (rechts op de foto) nog kon horen, maar die speech had wel degelijk geholpen. Na rust gaf Heracles namelijk meer gas naar voren.

FC Utrecht speelde, wat vooraf ook de verwachtingen waren, met veel power. Zowel FC Utrecht als Heracles nam bij een overwinning alle spanning rondom de gevarenzone weg. Het leek echter of alleen FC Utrecht vol voor de overwinning ging. Met een flinke dosis inzet probeerde de ploeg Heracles te verslaan. Via standaardsituaties waar Heracles tot twee keer toe aan het slapen was, kwam de thuisploeg ook tot scoren. Ongelofelijk hoe eenvoudig dit ging. FC Utrecht speelde niet eens groots, maar toch was het eenrichtingsverkeer de eerste helft. Vandaar dat de donderspeech van De Jonge ook op zijn plaats was.

Na rust ging de wedstrijd wat meer gelijk op en was het ook een leuk duel om te zien. Heracles beet wat meer van zich af en maakte ook de terechte aansluitingstreffer. Apart om te zien was dat Heracles na deze treffer weer wat minder werd. Normaal gesproken ga je als ploeg dan op jacht naar de gelijkmaker, maar de 3-1 hing eerder in de lucht dan een eventuele gelijkmaker.

Matthieu Delpierre was naar mijn mening de Man of the Match. Hij zorgde voor rust achterin en voerde zijn defensieve taken naar behoren uit.  Aan de kant van Heracles vond ik niet dat iemand in aanmerking kwam voor een ster. Mikhail Rosheuvel en Bryan Linssen vind ik altijd goede spelers, maar die kwamen ook tekort voor een ster.’

FC Utrecht – Heracles Almelo 2-1 (2-0)
19. Mulenga 1-0. 40. Agudelo 2-0, 64. Rosheuvel 2-1.

Scheidsrechter: Van Sichem