Donderdag 28 maart 2024

Heracles Almelo – AZ 0-3 (0-0) – Analyse door Tonnie Elferink

Geplaatst op 9 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

dennis telgenkamp‘De wedstrijd Heracles Almelo – AZ was een typische wedstrijd, waarin het team dat het eerste doelpunt zou maken, ook zou winnen. Dat is ook gebleken, want het doelpunt van Steven Berghuis waarmee hij AZ op voorsprong zette, was het breekpunt in het duel.

Heracles behaalde zaterdagavond niet eens een goed niveau, maar ik vond niet dat AZ het veel beter deed. Voor rust hadden de Almeloërs zelfs een licht overwicht.  Honderd procent kansen leverde het niet op, maar wel wat gevaar. AZ en Heracles gingen ook niet voluit had ik het idee. Tot aan de zestien ging het wel, maar daar stopte het bij de teams.

Na de treffer van AZ wist je eigenlijk dat de gasten aan het langste eind zouden trekken. Na de 1-0 was AZ ook beter en liep het enigszins geflatteerd uit naar 3-0. In deze periode waren de gasten overigens wel de sterkere ploeg. Maar als Heracles de eerste treffer had gemaakt, dan had het ook zomaar gekund dat Heracles als winnaar van het veld was gestapt.

Ik vond twee spelers opvallen bij Heracles. Linksback Fahd Aktaou vond ik het lichtpuntje van de avond. Een speler die wil voetballen en het verdedigend ook goed deed. Dennis Telgenkamp (foto) maakte een wat mindere indruk op mij. Hoewel ik het nog moet terugzien, zag hij er bij de eerste en de derde Alkmaarse treffer niet super uit. Voor rust straalde hij ook niet veel vertrouwen uit. Ik wil Telgenkamp niet afschrijven na één wedstrijd hoor. Het is ook niet makkelijk om een doelman als Remko Pasveer op te volgen, maar hij maakte geen goede indruk.’

Heracles Almelo – AZ 0-3 (0-0)
56. Steven Berghuis 0-1, 63. Guus Hupperts 0-2, 76. Muamer Tankovic 0-3.

Scheidsrechter: Higler
Geel: Fledderus (Heracles)
Toeschouwers: 8.315