Vrijdag 26 april 2019
Twentesport

Heracles Almelo – AZ 3-6 (1-3) – Analyse door Paul Amweg

Geplaatst op 15 februari 2016 door   ·   Geen reacties

hoa- Weghorst-CF4A0665‘Heracles Almelo verloor zaterdagavond ruim van AZ, maar de wedstrijd zal bij alle aanwezige supporters lang blijven hangen. Het neutrale publiek dat aanwezig was, was de grootste winnaar, met negen doelpunten, waarvan ook veel mooie treffers.

Heracles en AZ speelden beide geen slechte partij. Het voetbal was bij vlagen goed, maar er werden wel veel fouten gemaakt. Het spel van AZ was net wat sneller en secuurder dan dat van Heracles, dus ik vond de zege terecht voor de Alkmaarders. Wel was de score wat geflatteerd, want Heracles deed weinig onder voor AZ.

Heracles begon met Joey Pelupessy op de rechtsback positie. Dat kon ik niet goed begrijpen. Dario Vujicevic had daar veel beter gepast. Dat is wat meer een bijter dan Pelupessy. Komt nog bij dat dan het elftal niet omgebouwd had hoeven worden met Heerkes op het middenveld. Pelupessy ging bij de 0-1 in de fout en hij veroorzaakte een strafschop. Een typische overtreding van een aanvallende speler.

Aan de zijde van Heracles blonken twee spelers uit naar mijn mening. Wout Weghorst viel misschien niet eens zo op, maar hij werkte zich de pleuris. Ook begint hij balvaster te worden en scoorde hij een mooi doelpunt. Ondanks zijn eigen doelpunt speelde Thomas Bruns ook sterk.

Heracles Almelo – AZ 3-6 (1-3)
Scoreverloop:
3. Janssen 0-1, 32. Hendriksen 0-2 (penalty), 34. Van Overeem 0-3, 40. Bruns 1-3, 64. Jahanbakhsh 1-4, 67. Fledderus 2-4, 74. Weghorst 3-4, 80. Bruns 3-5 (e.d.), 84. Rienstra 3-6

Amusementswaarde: 9
Man of the Match: Jahanbakhsh
Sterren: Weghorst, Bruns (beiden 1 ster)

Heracles: Castro, Pelupessy, Te Wierik, Zomer, Fledderus, Bruns (90. Van Ooijen), Heerkes (34. Vujicevic), Bel Hassani, Kada (70. Garcia), Weghorst, Darri.

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Paul Amweg

Oud-voetballer van oa Quick'20 en Heracles, voormalig trainer van oa Berghuizen.

Reacties (0)
Archief