Donderdag 18 april 2024

Heracles Almelo dicht bij nieuwe stunt in Rotterdam

Geplaatst op 18 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

2 ROTTERDAM – Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen Feyenoord verloren. Voor rust namen de Rotterdammers een 2-0 voorsprong. Na de hervatting bracht Jeroen Veldmate vanaf elf meter de spanning terug. Heracles kwam dicht bij de gelijkmaker, maar slaagde er uiteindelijk niet in te stunten in De Kuip.

Voor rust was Feyenoord veel te sterk voor Heracles Almelo, dat grote moeite had met de voortdurend mee opkomende middenvelders. Al na dik 10 minuten leverde dat de openingstreffer op. Met een prachtige lange pass bereikte verdediger Luke Wilkshire de beweeglijke Manu, die van dichtbij beheerst scoorde. Ruim 5 minuten later was Manu opnieuw productief. Hij tikte, vrijgelaten door de defensie van Heracles, uit een hoekschop van Jens Toornstra de 2-0 achter doelman Dennis Telgenkamp. Feyenoord verzuimde daarna in de eerste helft het duel definitief te beslissen. Spits Colin Kazim-Richards miste een kopkans en Toornstra schoot in vrije positie tegen keeper Telgenkamp op. Heracles deed aanvallend weinig terug, al was Wout Weghorst dicht bij de aansluitingstreffer. Kort voor rust hielp de lat doelman Kenneth Vermeer een handje.

Na rust was het spelbeeld heel anders. Feyenoord speelde veel minder aanvallend. Het tempo lag veel te laag en ook de individuele acties stokten. Heracles kreeg daardoor meer grip op het spel. Na bijna 20 minuten resulteerde dat in een doelpunt. Wilkshire schoffelde Oussama Tannane onderuit, waarna scheidsrechter Danny Makkelie resoluut naar de stip wees. Veldmate schoot de strafschop onberispelijk binnen. Heracles rook plotseling een stunt in De Kuip. Te meer omdat Feyenoord, en dan met name Kazim-Richards, Toornstra (tweemaal) en invaller Jean-Paul Boëtius, opgelegde kansen misten. Hoewel de dreiging er was, bleef de gelijkmaker uit. Daardoor leed de ploeg van trainer John Stegeman opnieuw een, nipte, nederlaag.

immers en tannane RHFeyenoord-Heracles Almelo 2-1 (2-0)
Scoreverloop: 12. Manu 1-0, 19. Manu 2-0, 63. Veldmate 2-1 (pen.)
Feyenoord: Vermeer, Wilkshire, Nelom, Mathijsen (48. Steenvoorden), Kongolo, Toornstra, Immers, El Ahmadi, CLasie, Manu (77. Boëtius), Kazim-Richards.
Heracles Almelo: Telgenkamp, Te Wierik (90. Schenkeveld), Koenders, Veldmate, Fledderus, Cziommer (28. Bel Hassani), Bruns, Pelupessy, Tannane (84. Gyasi), Weghorst, Linssen

Foto boven: Joey Pelupessy winnaar in duel met Karim El Ahmadi
Foto onder: Lex Immers (rechts) probeert Oussama Tannane van de bal te zetten.