Zaterdag 20 april 2024

Heracles Almelo onderuit tegen Konyaspor

Geplaatst op 29 juli 2014 door   ·   Geen reacties

Konyaspor3TUBBERGEN – Heracles Almelo heeft het oefenduel met het Turkse Konyaspor nipt verloren. De Turkse middenmoter was op het terrein van TVC’28 in Tubbergen met 2-1 te sterk. Mark-Jan Fledderus scoorde na rust de enige treffer voor de Almeloërs.

Heracles Almelo kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand door een eigen doelpunt van Ramon Zomer. Vervolgens kregen de Almeloers wel mogelijkheden om gelijk te maken, maar Aanvoerder Mark Jan Fledderus mikte bijvoorbeeld net naast. Konyaspor, dat afgelopen seizoen op de elfde plaats eindigde in de Turkse competitie, verdubbelde na een half uur de score. Een harde vrije trap werd door Vukovic met veel kracht in de bovenhoek gekopt, buiten bereik van Dennis Telgenkamp.

Na rust zorgde Fledderus na een schitterende hakbal van Mike te Wierik voor de 1-2, waardoor het duel toch weer even spannend werd. Heracles ging op jacht naar de gelijkmaker, maar die bleef uit. Travis Brent, een proefspeler uit Amerika, mocht de laatste tien minuten nog meedoen bij de Almeloërs.

Heracles speelt aanstaande zaterdag (2 augustus) het laatste oefenduel in aanloop naar de start van de competitie. Al Ittihad uit Saoedi-Arabie is vanaf 19.00 in Saasveld op het terrein van Saasveldia de tegenstander.

Heracles Almelo – Konyaspor 1-2 (0-2)
Scoreverloop: 9. 0-1 Zomer (e.d), 30. 0-2 Vukovic, 58. 1-2 Fledderus
Heracles: Telgenkamp (46. Castro), Te Wierik (Aktaou), Engberink, Schenkeveld, Zomer, Paljic (60. Gyasi), Fledderus (80. Brent), Heerkes (71. Rienstra), Bruns (60. Bel Hassani), Kangaskolkka (70. Weghorst) en Linssen (60. Tannane).