Donderdag 25 april 2019
Twentesport

Heracles Almelo – PEC Zwolle 2-0 (0-0) – Analyse door Tonnie Elferink

Geplaatst op 8 februari 2016 door   ·   Geen reacties

Iliass Bel Hassani 2015-10-30 Heracles - Willem II - Hoa (38)‘Bij Heracles kreeg nieuweling Tarik Kada zaterdag gelijk de kans om zich te laten zien aan het Almelose publiek. Het is interessant om zo’n speler dan in de gaten te houden. Het is te vroeg om nu al conclusies te trekken over zijn kwaliteiten. Je ziet wel dat hij talent heeft, maar hij oogt nog wat licht.

De zege voor Heracles vond ik terecht. De ploeg was voetballend net wat beter dan de Zwolse gasten, waarvan ik niet het gevoel had dat ze voor de winst naar Almelo kwamen. Voor rust zat het PEC behoorlijk tegen, omdat het geen strafschop kreeg die wel gegeven moest worden. Ik zat kort op het veld en zag arbiter Van Boekel twijfelen. Hij stopte het fluitje gelijk in zijn mond, maar hij floot toch niet.

Ik vond de wissel van John Stegeman om Gonzalo Garcia Garcia in te brengen een goede. Na de 1-0 kwamen er meer ruimtes op het veld en hij weet daar als geen ander mee om te gaan. Hij kan rust brengen op de momenten dat het nodig is en voetbalt slim.

Iliass Bel Hassani was de beste man op het veld. Wat wel eens vergeten word is dat hij ook in verdedigend opzicht keihard werkt. Hij gaat wel eens voor de actie, maar dat siert hem juist als voetballer. Ik geef hem ook een ster.’

Heracles Almelo – PEC Zwolle 2-0 (0-0)
Scoreverloop:
53. Bel Hassani 1-0, 82. Navratil 2-0

Scheidsrechter: Van Boekel
Gele kaart: Gosens (Heracles Almelo)

Amusementswaarde: 7
Man of the Match: Bel Hassani
Sterren: Bel Hassani (1 ster)

Heracles Almelo: Castro, Te Wierik, Darri (77. Garcia), Bel Hassani, Bruns, Kada (64. Navratil), Droste (84. Heerkes), Pelupessy, Zomer, Weghorst, Gosens

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen (8. Becker ((85. Marinus))), Marcellis, Veldwijk, Nijland, Menig (61’ Thomas), Brama, Dekker, Ehizibue, Schenkeveld, Lam.

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Tonnie Elferink

Oud-voetballer van oa Heracles en Stevo waarmee hij landskampioen van de zondagamateurs werd in 1994.

Reacties (0)
Archief