Woensdag 24 april 2024

Heracles speelt met moeite gelijk tegen Cambuur

Geplaatst op 9 februari 2014 door   ·   Geen reacties

375x250 CF4A0887ALMELO – Heracles Almelo heeft moeizaam met 1-1 gelijkgespeeld tegen Cambuur Leeuwarden. De Almeloërs oogden lange tijd machteloos, maar maakten in de slotminuut via Mike te Wierik alsnog gelijk.

Met een overwinning op Cambuur Leeuwarden zou Heracles Almelo een flinke stap kunnen zetten. Het was dan ook opmerkelijk hoe slap de thuisploeg aan de wedstrijd begon. Doordat de Almeloërs daarnaast ook nog eens slordig speelden, slaagden ze er voor rust nauwelijks in tot goede aanvallen te komen. Dat lukte Cambuur ook niet, maar de Friezen hadden het geluk dat een counteraanval een doelpunt opleverde. Na een Almelose corner brak Elvis Manu uit. De rappe aanvaller wist de aanval af te ronden met een geplaatst schot dat Remko Pasveer kansloos liet. Vervolgens kozen de bezoekers ervoor zoveel mogelijk tijdwinst te boeken door bij elke gelegenheid het spel te vertragen. Eigenlijk was dat onnodig, want Heracles wist zich voor rust met de bal toch geen raad.

Tijdens de rust greep Jan de Jonge in, door Thomas Bruns, die als vervanger van Bryan Linssen speelde, te vervangen en Oussama Tanane te brengen. Binnen een minuut raakten de Almeloërs al de lat en ook het vervolg oogde iets dreigender dan het spel van de eerste helft. Dat leverde een paar mogelijkheden op. Het schot van Mikhail Rosheuvel werd met moeite gekeerd door Leonard Nienhuis, terwijl er voor de rest ook veel meer dreiging was. Aan de andere kant raakte Marcel Ritzmaier met een afstandsschot eveneens de lat. Datzelfde overkwam Ilias Bel Hassani een kwartier voor tijd, het eerste gevaarlijke moment in ruim twintig minuten.

In de laatste fase werd ook Matthew Amoah nog gebracht in een poging de aanstaande nederlaag nog af te wenden. Veel helpen deed het niet, want met de komst van de routinier verdween met Rosheuvel de gevaarlijkste aanvaller naar de kant. Gevolg was dat er amper voorzetten kwamen, waardoor de beide aanvallers volkomen geïsoleerd bleven staan. In de slotminuut kwam de gelijkmaker er alsnog. Na een corner van Simon Cziommer, de zoveelste, kopte Mike te Wierik raak. Daarmee kreeg Heracles Almelo alsnog het punt dat het uiteindelijk wel verdiend had.

(foto: Sportfoto-RegioTwente)