Donderdag 18 april 2024

Heracles Almelo weet punt niet over de streep te trekken

Geplaatst op 27 september 2014 door   ·   Geen reacties

ZWOLLE – Heracles Almelo was in Zwolle tegen PEC dichtbij een punt, maar uiteindelijk stond de ploeg van trainer John Stegeman toch weer met lege handen. Nadat de Almeloërs in de slotfase gelijk maakten, scoorden PEC Zwolle nog twee keer, voor de 4-2 eindstand.

Het was PEC Zwolle dat na een kwartier de score opende. Eigenlijk was het een doelpunt uit het niets, want tot dat moment hadden beide ploegen nog weinig laten zien. Ook na de 1-0 gebeurde er weinig. Pas na een half uur spelen liet Heracles voor het eerst zich horen, maar Wout Weghorst gleed de bal net naast het doel van Zwolle. Zes minuten later was Thomas Bruns wel succesvol: 1-1. Heracles leek met een gelijke stand te kunnen gaan rusten, maar in de laatste minuut voor rust Kreeg Zwolle een strafschop.

Aanvoerder Mark-Jan Fledderus kreeg de bal na een voorzet ongelukkig tegen zijn arm en tot woede van alles en iedereen bij Heracles legde scheidsrechter Manschot de bal op de stip. Zwolle-spits Tomas Necic wist wel raad met dit buitenkansje: 2-1.

Gaandeweg de tweede helft merkte Heracles Almelo dat er op deze avond wat te halen viel tegen het gemakszuchtige Zwolle, dat in de waan verkeerde dat de wedstrijd al gespeeld was. Nadat invaller Ilias Bel Hassani eerst de paal had geraakt met een strakke schuiver, zorgde Oussama Tannane niet veel later voor de gelijkmaker: 2-2. Daarmee leek het eerste punt van de competitie dichtbij.

Toch ging het opnieuw mis voor Heracles. Eerst incasseerde linksback Mark Engberink een rode kaart, na een keiharde cahrge van achteren. Een paar minuten later tikte Stef Nijland van dichtbij de 3-2 binnen, nadat Jesper Drost eerst de paal had geraakt: 3-2. Die opdoffer kwam het tiental van Heracles niet meer te boven. Sterker nog in de blessuretijd maakte Drost er nog 4-2 van, waarmee de zevende nederlaag van het seizoen een feit was.

PEC Zwolle – Heracles Almelo 4-2 (2-1)
Scoreverloop: 4. Saymak 1-0, 36. Bruns 1-1, 45+4 Necid 2-1, 71. Tannane 2-2 , 85. Nijland 3-2 90+1 Drost 4-2
Scheidsrechter: Manschot
Geel: Rienstra, Bruns, Weghorst, Linssen
Rood: Engberink (80)
PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Lam (76. Moro/, Rienstra, Drost, Saymak, Necid (69. Nijland), Thomas.
Heracles Almelo: Telgenkamp, Te Wierik, Schenkeveld (77. Koenders), Veldmate, Engberink, Bruns (Bel Hassani/46), Pelupessy, Fledderus, Tannane, Weghorst, Linssen (82. Sibum).