Dinsdag 23 april 2024

Heracles Almelo wint thuis van De Graafschap

Geplaatst op 26 juli 2014 door   ·   Geen reacties

heraALMELO – Heracles Almelo is er, drie dagen na de nederlaag tegen FC Den Bosch, wel in geslaagd te winnen van De Graafschap. In het eigen stadion eindigde het duel met de ploeg uit de Jupiler League in 3-2.

Nadat eerder in de week van FC Den Bosch werd verloren, bleek ook De Graafschap voor Heracles Almelo een lastige tegenstander. De Almeloërs begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen voor een matig gevuld Polman Stadion op een 1-0 voorsprong. Het was Mike te Wierik die nonchalant uitverdedigen van Hidde Jurjus afstrafte, door met een geplaatste schuiver de score te openen. Daarvoor was al een aantal goede mogelijkheden door Heracles onbenut gelaten. Na het vroege openingsdoelpunt zakte Heracles ver terug, in plaats van door te drukken naar een ruime zege.

Dat het verdedigend allemaal nog lang niet staat bij de thuisclub, bleek vervolgens bij de beide tegendoelpunten die voor rust volgden. De Almelose defensie oogde bij de treffer van Jerry van Ewijk en Dean Koolhof slecht georganiseerd. Daarnaast ging bij het tweede doelpunt van de bezoekers ook doelman Dennis Telgenkamp opvallend in de fout.

Na rust zette Heracles Almelo even aan en leek het een kwestie van tijd voordat de thuisploeg de gelijkmaker zou produceren. De aanvalsdrang zakte, net als voor rust, snel weer weg . Het niveau van de wedstrijd zakte nog verder terug en De Graafschap had lange tijd amper moeite de voorsprong vast te houden. Daarnaast werd er zoveel gewisseld, dat er in het spel van beide ploegen weinig lijn meer te ontdekken viel. Uiteindelijk kwam Heracles in de slotfase op gelijke hoogte, door een doelpunt van Aleksei Kangaskolkka. Vlak voor tijd stelde Thomas Bruns alsnog de overwinning veilig voor Heracles. Toch kregen de vakantiegangers en thuisblijvers gelijk, want wie het duel tussen Heracles en De Graafschap aan zich voorbij liet gaan, bleek achteraf weinig te hebben gemist.

Heracles Almelo – De Graafschap 3-2 (1-2)

Scoreverloop: 9. Te Wierik 1-0, 31. Van Ewijk 1-1, 45. Koolhof 1-2, 84. Kangaskolkka, 90. Bruns 3-2.