Dinsdag 23 april 2024

Heracles: deceptie in Helmond op weg naar Ajax-uit

Geplaatst op 6 augustus 2018 door   ·   Geen reacties

HELMOND/ALMELO – Als een slechte genrale repetitie een goede première betekent kan Heracles zaterdag in de eerste competitiewedstrijd, uit bij Ajax, een resultaat halen. Heracles vleed in de laatste oefenwedstrijd een nederlaag, uit bij tegen Helmond Sport. Het werd 1-0 voor de eerstedivisionist.

Het was een vlakke wedstrijd in het zweetdampende Brabantse land. De enige treffer viel op slag van rust toen Arne Naudts de thuisploeg op 1-0 zette uit een standaardsituatie, namelijk een corner. De ploeg van ex-assistenttrainer Robbie Alflen van Heracles had ook met 2-0 voor kunnen staan. In de tweede helft drong Heracles meer aan, er kwamen ook kansen voor de Almeloërs, maar tot meer dan een schot en een kopbal op de paal van Adrián Dalmau en Reuven Niemeijer leidde dit niet. Wel scoorde Heracles een rode kaart, vanwege een harde ingreep van Maximilian Rossmann.

Helmond Sport–Heracles 1-0 (1-0)
Opstelling Heracles: Blaswich, Van Benthem (46 Van den Berg), Rossmann, Pröpper, Van den Buijs (46 Van Hintum), Osman (78 Niemeijer), Duarte (46 Merkel), Van Nieff (72 Sama), Kuwas (78 Van der Water), Dalmau (78 Vermeij), Peterson (78 Erkilinc)