Dinsdag 24 april 2018
Twentesport

Heracles door Feyenoord en Twente buiten play-offs

Geplaatst op 14 mei 2017 door   ·   1 Reactie

ALMELO/ROTTERDAM – Heracles liep vanmiddag de play-offs om een Europees ticket mis door in De Kuip met 3-1 van Feyenoord te verliezen. En doordat FC Twente in Enschede met 3-5 verloor van FC Groningen dat vanwege dit resultaat wél aan de play-offs mag meedoen, ten koste van de Almeloërs.

Heracles had minimaal een punt nodig om op eigen kracht de weg naar Europa te plaveien, maar Feyenoord moest winnen om de landstitel voor het eerst in negentien jaar weer eens op te eisen.

In een even verpletterende als kolkende Kuip scoorde Dirk Kuyt, de aanvoerder van de Rotterdammers, al in de eerste minuut, en daarna nog twee keer. en uiteindelijk redde invaller Peter van
Ooijen de Almelose eer.

Geïmponeerd

Heracles leek door de sfeer en de ambiance geïmponeerd en wist eigenlijk op wat kleine uitbraken na geen vuist te maken. Door de winst van FC Groningen, in Enschede nota bene, wisten de Almeloërs dat ze tiende zouden worden, op doelsaldo voorbij gestreefd door de Groningers.

Feyenoord–Heracles 3-1 (2-0)
Scoreverloop: 1 Dirk Kuyt 1-0, 12 Dirk Kuyt 2-0, 8.Dirk Kuyt 3-0, 89 Peter van Ooijen 3-1
Arbiter: Higler
Geel: Thomas Bruns en Mike te Wierik (Heracles), Dirk Kuyt en Jan-Arie van der Heijden (Feyenoord)
Opstelling Heracles: Castro, Breukers, Te Wierik, Hoogma, Fledderus, Bruns (82 Pröpper), Pelupessy, Niemeijer (74 Van Ooijen), Kuwas, Armenteros, Peterson (80 Darri)
Opstelling Feyenoordd: Jones, Nieuwkoop (81 Karsdorp), Botteghin, Van der Heijden, Kongolo (52 Nelom), El Ahmadi, Toornstra, Kuyt, Berghuis, Jørgensen, Elia (76 Basasikoglu)

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Mark Waalkate says:

    3-1…. zeker te vroeg aan de zuip gegaan prutser!
Archief